Newsflash
Diverse

Orientări terapeutice în flebologie

de Dr. Valerian CIUBOTARU - oct. 30 2015
Orientări terapeutice în flebologie
     Congresul intermediar al Uniunii internaționale de flebologie (UIP), organizat anul acesta la Seul, a beneficiat de o participare internațională importantă – medici din societățile naționale de flebologie din 46 de țări. Din România a participat semnatarul acestor rânduri și dr. Daniela Radu, fostă președintă a Societății Române de Flebologie, membru în Consiliul internațional de organizare al congresului.
     Lucrările prezentate au fost grupate în mai multe secțiuni: vene varicoase, tromboembolismul venos, ulcerul venos, terapia compresivă, afecțiunile veno-limfatice, hemodinamică venoasă, malformațiile venoase congenitale.
     În ultimii zece ani, preocuparea grupurilor de consens ale UIP a fost reprezentată de întocmirea ghidurilor de bune practici în flebologie. Până în prezent, au fost întocmite asemenea documente în domenii ca: nomenclatorul venelor membrelor inferioare, investigația ultrasonografică de tip duplex (principii de bază, anatomia venelor membrelor inferioare), malformațiile venoase, limfedemul, boala venoasă cronică, tratamentul compresiv.
     Congresul de la Seul a confirmat orientarea din ce în ce mai mare a medicilor de pe toate meridianele spre tratamentul estetic, ambulatoriu, minim invaziv al afecțiunilor venoase. Se poate spune că întrunirea din capitala Coreei de Sud a reprezentat un nou pas spre dezvoltarea flebologiei în Asia și Australia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe