Când spui Paris, te gândeşti la Grădinile Tuileries, Place de la Concorde, la o plimbare pe Champs Elysées, la cel mai modern cartier cu zgârie-nori din vestul Parisului – La Défense, la o după-amiază pe malurile Senei sau la o plimbare prin Montmartre. Este o dimineaţă cu mult soare, caldă, ca de primavară, iar pe drum trec parizieni grăbiţi, eleganţi; parcă se aude melodia cântată de Dutronc: „Il est cinq heures, Paris se lève“. Drumurile noastre se îndreaptă însă către Palais des Congrès, unde, în perioada 17–18 ianuarie 2011, s-a desfăşurat a IV-a Conferinţă internaţională despre hepatitele cronice virale. Manifestarea s-a aflat sub auspiciile Societăţii Franceze de Hepatologie, preşedintele comitetului de organizare fiind dl prof. dr. Patrick Marcellin. (...) "> Noutăţi în managementul hepatitelor cronice virale - Viața Medicală
Newsflash
Diverse

Noutăţi în managementul hepatitelor cronice virale

de Prof. dr. Laura ILIESCU - ian. 28 2011
Noutăţi în managementul hepatitelor cronice virale

   Când spui Paris, te gândeşti la Grădinile Tuileries, Place de la Concorde, la o plimbare pe Champs Elysées, la cel mai modern cartier cu zgârie-nori din vestul Parisului – La Défense, la o după-amiază pe malurile Senei sau la o plimbare prin Montmartre. Este o dimineaţă cu mult soare, caldă, ca de primavară, iar pe drum trec parizieni grăbiţi, eleganţi; parcă se aude melodia cântată de Dutronc: „Il est cinq heures, Paris se lève“. Drumurile noastre se îndreaptă însă către Palais des Congrès, unde, în perioada 17–18 ianuarie 2011, s-a desfăşurat a IV-a Conferinţă internaţională despre hepatitele cronice virale. Manifestarea s-a aflat sub auspiciile Societăţii Franceze de Hepatologie, preşedintele comitetului de organizare fiind dl prof. dr. Patrick Marcellin. (...)
 

   Când spui Paris, te gândeşti la Grădinile Tuileries, Place de la Concorde, la o plimbare pe Champs Elysées, la cel mai modern cartier cu zgârie-nori din vestul Parisului – La Défense, la o după-amiază pe malurile Senei sau la o plimbare prin Montmartre. Este o dimineaţă cu mult soare, caldă, ca de primavară, iar pe drum trec parizieni grăbiţi, eleganţi; parcă se aude melodia cântată de Dutronc: „Il est cinq heures, Paris se lève“. Drumurile noastre se îndreaptă însă către Palais des Congrès, unde, în perioada 17–18 ianuarie 2011, s-a desfăşurat a IV-a Conferinţă internaţională despre hepatitele cronice virale. Manifestarea s-a aflat sub auspiciile Societăţii Franceze de Hepatologie, preşedintele comitetului de organizare fiind dl prof. dr. Patrick Marcellin.
   Conferinţa este una dintre cele mai importante manifestări la nivel mondial în hepatologie şi reuneşte nume importante ale domeniului. Ediţia de anul acesta s-a bucurat de o prezenţă numeroasă – peste 800 de participanţi din peste 60 de ţări şi peste 40 de vorbitori, lideri de opinie –, iar sesiunile ştiinţifice şi conferinţele magistrale, dar şi întâlnirile cu experţii în domeniu au cuprins tematici actuale din patologia hepatică. În prima zi a fost abordată problema infecţiei virusal hepatitice C (VHC), iar ziua a doua a fost dedicată infecţiei cronice VHB.
   Printre temele de absolută noutate prezentate se numără: • managementul bolnavilor cu hepatită cronică VHC prin determinări virusologice actuale şi de înaltă sensibilitate (S. Zeuzem) • evaluarea gradului de fibroză hepatică – prin metode non-invazive (L. Castera) versus puncţie biopsie hepatică (P. Bedossa) • impactul răspunsului virusologic susţinut în urmărirea pe termen lung a pacienţilor (A. Alberti) • rolul determinanţilor genetici în individualizarea terapiei antivirale pentru obţinerea unui răspuns virusologic susţinut (J. G. McHutchison). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe