Newsflash
Diverse

Neurologia, psihiatria și neurochirurgia copilului

de Dr. Aurel MOHAN - nov. 11 2016
Neurologia, psihiatria și neurochirurgia copilului
    Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România (SNPCAR) a organizat la Sovata, în perioada 21–24 septembrie, ediția a 17-a a congresului național cu participare internațională, la care au fost prezenți peste 160 de profesioniști din domeniile neurologiei, psihiatriei și neurochirurgiei pediatrice. Manifestarea științifică de anul acesta, organizată în parteneriat cu UMF „Victor Babeș“ Timișoara și Academia de Științe Medicale din România, a acoperit patologia neurologică și de recuperare a copiilor cu vârsta de până la trei ani. În prima zi, au fost organizate trei cursuri precongres, în care au fost abordate subiecte cu privire la terapiile moderne în patologia psihiatrică, convulsiile și epilepsiile, precum și recuperarea neuromotorie la acești copii.
    Printre lucrările prezentate, merită amintite cele ale prof. dr. Daniel David (Cluj-Napoca), cu un subiect din roboterapie, prof. dr. Viorel Lupu (Cluj-Napoca), care a vorbit despre psihoterapiile validate la copii și adolescenți, prof. dr. Voica Foișoreau (Tg. Mureș), cu subiectul crizelor epileptice la copii cu vârste de până la trei ani, conf. dr. Anca Dobrean (Cluj-Napoca), privind protocoalele congnitive/comportamentale de anxietate la copil, dr. Constantin Lupu (Timișoara), referitor la conceptul trionic în patrimoniul științific românesc și, nu în ultimul rând, lucrarea echipei de la Timișoara, despre copiii cu risc înalt al patologiei (dr. Laura Nussbaum și dr. Axinia Corches).
    Sesiunea de neurologie și recuperare a atras un număr mare de participanți, mai ales prin lucrările susținute de prof. dr. Liliana Pădure (București), dr. Ligia Robanescu (București), conf. dr. Svetlana Hadjiu (Chișinău). Au fost abordate și teme de patologie cu dificultăți de diagnostic, complexul sclerozei tuberoase (dr. Axinia Corches) și siringomielia la copil (dr. Eva Maria Cojocaru – Galați).
    În ultima zi a congresului au fost abordate probleme de neurochirurgie și neuro­imagistică pediatrică. Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea (București) și prof. dr. Ștefan Florian (Cluj-Napoca) au evidențiat multiple aspecte clinice, diagnostice și terapeutice în tumorile intracraniene la copii. Au fost aduse în discuție hamartoamele hipotalamice, astrocitoamele pilocitice și malformația Arnold Chiari.

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe