Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Manifestare iatroistorică cu deschidere internaţională

Viața Medicală
Prof. dr. Octavian BUDA vineri, 20 noiembrie 2009

Valenţa istorică a Medicinii este deseori ignorată într-o epocă în care se încearcă, din răsputeri, supratehnologizarea acesteia. Totuşi, nimeni nu va putea vreodată să vorbească despre ştiinţa şi arta de a vindeca în afara acestei dimensiuni fundamentale, care este evoluţia ei istorică. Iar iatroistoria beneficiază, în acest sens, de manifestări periodice, naţionale şi internaţionale, unele din ele, de amploare. (...)

   Astfel, în organizarea Facultăţii de Medicină a Universităţii „Transilvania“ din Braşov, a Societăţii Române de Istoria Medicinii şi a celei de Istoria Farmaciei, a Uniunii Medicale Balcanice, a colegiilor medicilor şi farmaciştilor Braşov, au avut loc, recent, în oraşul de la poalele Tâmpei, al 7-lea Congres Naţional de Istoria Medicinii şi al 4-lea Congres Balcanic de Istoria Medicinii. Două manifestări strânse într-un numitor comun – acela al unei dimensiuni dialogale internaţionale. Timp de patru zile, specialişti din ţară şi din străinătate în iatroistorie, dar şi în filozofie şi etică medicală, au discutat pe marginea unor teme ample, precum: Istoria şi etapele evoluţiei cercetării ştiinţifice biomedicale din România; Istoricul presei medicale româneşti; Medicina populară românească; Istoria Medicinii în Braşov, la care s-a adăugat şi o sesiune Varia. Tematica reuniunii balcanice s-a referit la: Medicina şi Marea (Marea Neagră, Marea Mediterană de Est); Medicina bizantină şi Medicina balcanică; Istoria neuroştiinţelor în Balcani; Bioetica în Balcani – trecut, prezent şi viitor. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.