Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

LOGOPEDIE MULTIDISCIPLINARĂ

Viața Medicală
Dr. Alexandra NEAGU vineri, 3 iunie 2011

   În perioada 25–28 mai 2011, la iniţiativa Asociaţiei „Audiosofia“ şi în parteneriat cu Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL „Prof. dr. D. Hociotă“ Bucureşti, Asociaţia Logopezilor din România şi Centrul de Protezare Auditivă „Audiologos“, s-a desfăşurat la Bucureşti, în cadrul IFACF-ORL „Prof. dr. D. Hociotă“, prima etapă a proiectului „Abordarea multidisciplinară a copilului hipoacuzic“, la care au participat 25 de cursanţi – logopezi din mai multe centre logopedice interşcolare, unităţi sanitare sau organizaţii neguvernamentale de profil din Bucureşti şi din ţară. (...)
 
 

   În perioada 25–28 mai 2011, la iniţiativa Asociaţiei „Audiosofia“ şi în parteneriat cu Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL „Prof. dr. D. Hociotă“ Bucureşti, Asociaţia Logopezilor din România şi Centrul de Protezare Auditivă „Audiologos“, s-a desfăşurat la Bucureşti, în cadrul IFACF-ORL „Prof. dr. D. Hociotă“, prima etapă a proiectului „Abordarea multidisciplinară a copilului hipoacuzic“, la care au participat 25 de cursanţi – logopezi din mai multe centre logopedice interşcolare, unităţi sanitare sau organizaţii neguvernamentale de profil din Bucureşti şi din ţară.
   Proiectul are drept scop îmbunătăţirea tehnicilor de lucru şi a abilităţilor de comunicare ale logopezilor cu copiii hipoacuzici protezaţi auditiv sau implantaţi cohlear, progresul deosebit pe care l-au înregistrat în ultimii ani aceste metode şi tehnici făcând posibilă recuperarea tot mai multor copii afectaţi. Din acest motiv, este nevoie de profesionişti specializaţi în această problematică. Prin proiectul derulat, ne-am propus să prezentăm logopezilor o abordare diferenţiată, nu doar din punctul de vedere al logopedului, ci şi din cel al medicului orelist, al audiologului sau al psihologului, pentru o mai bună înţelegere a copilului hipoacuzic şi a nevoilor acestuia.
   Obiectivele proiectului constau în cunoaşterea particularităţilor dezvoltării psihofiziologice a copiilor cu deficienţe de auz comparativ cu cei normal auzitori, îmbunătăţirea tehnicilor de lucru şi dezvoltarea metodelor logopedice aplicabile în recuperarea copiilor hipoacuzici, prin demutizarea şi reabilitarea auditiv-verbală a acestora.
   Cel patru zile ale cursului s-au concretizat în prezentări teoretice dezvoltate de dnele Mihaela Fotescu-Zamfir, logoped principal, Cecilia Popovici, psiholog principal, şi de semnatara acestor rânduri, medic specialist ORL, reprezentantele IFACF-ORL „Prof. dr. Dorin Hociotă“, alături de dnele Beti-Ana Cioacă, logoped la Centrul Logopedic nr. 4 Bucureşti, Magda Cernea, audiolog şi psiholog, vicepreşedinta Asociaţiei „Audiosofia“, şi Anca Modan, audiolog şi directorul Centrului de Protezare „Audiologos“. Partea practică a cursului a fost coordonată şi susţinută de dna Mihaela Fotescu-Zamfir.
   Prima etapă a proiectului s-a bucurat de un real succes, cursanţii exprimându-şi interesul de a participa şi la următoarele module ale acestui program educaţional.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC