Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Legături interdisciplinare

Viața Medicală
Prof. dr. Ostin C. MUNGIU vineri, 13 august 2010

   În urmă cu puţină vreme (17–23 iulie), Copenhaga a găzduit manifestarea WorldPharma 2010, organizată de către Uniunea Internaţională de Farmacologie Fundamentală şi Clinică (IUPHAR).
   Logoul manifestării, „un pod între Farmacologia fundamentală şi cea clinică“, a fost inspirat de o realizare tehnică daneză de vârf şi anume remarcabilul pod (8 km) care traversează strâmtoarea Øresund şi face legătura între capitala Danemarcei şi oraşul suedez Malmö. (...)
 

 

   Desfăşurată sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale prinţesa Mary şi sub preşedinţia profesorului Kim Brøsen, manifestarea a reunit aproximativ 3.000 de participanţi. Cercetând lista acestora, nu putem să nu remarcăm prezenţa masivă a delegaţilor din Orientul Îndepărtat (Japonia, China şi Coreea de Sud – 600), în timp ce din SUA, Marea Britanie şi Germania au participat aproximativ 500 (dintre care unii de origine japoneză sau chineză!).
   Dintre ţările fostului lagăr socialist, prezenţa a fost proporţională cu ponderea industriei farmaceutice şi a Farmacologiei clinice din ţara respectivă. Astfel, Ungaria a fost prezentă cu 50 de delegaţi, Cehia cu 30, România şi Slovacia cu câte 13, Polonia cu 10 şi Bulgaria cu 4.
   Programul ştiinţific a fost foarte dens, cuprinzând 50 de conferinţe, 700 de prezentări orale şi aproape 2.000 de postere, la care s-au adăugat 36 de workshopuri şi simpozioane.
   Tematica numeroaselor conferinţe a încercat să îmbine armonios probleme fundamentale (canale ionice, receptori, proteine transportoare etc.) cu aspecte apropiate de practica medicală (medicamente personalizate, farmacogenetică clinică, strategii terapeutice în diverse afecţiuni), precum şi cu probleme legate de
solicitările pentru industria farmaceutică în secolul XXI. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.