Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Iranul și cercetarea în neuroștiință

Viața Medicală
Prof. dr. Dafin MUREȘANU marţi, 31 mai 2016
     Recent, a avut loc a cincea ediție a simpozionului Federației mondiale a societăților de neurochirurgie. Manifestarea a reunit peste două mii de neurochirurgi, neurologi și cercetători în neuroștiințe din întreaga lume, la Teheran, și a inclus alte trei evenimente: al șaptelea congres internațional de neurochirurgie, primul congres internațio­nal de neuroștiințe și întâlnirea periodică a societății internaționale de neurochirurgi „Madjid Samii“.
     Printre subiectele dezbătute s-au numărat tumorile cerebrale, neurotrauma, patologia vasculară, metode noi de embolizare, metode noi de abord chirurgical pentru tumorile de bază de craniu, patologia pediatrică neurologică și neurochirurgicală, patologia degenerativă spinală, tumorile intrarahidiene.
    Cu ocazia manifestării, a fost prezentat noul centru de neurochirurgie – Iranian International Neuroscience Institute (foto), construit cu sprijin guvernamental și care oferă toate facilitățile în diagnosticarea și tratarea pacienților neurochirurgicali și neurologici din Orientul Mijlociu. Centrul va avea în dotare două mii de paturi și opt clădiri adiacente, dedicate cercetării în neuroștiință, educației, învățării și pregătirii neurochirurgilor iranieni și din țările apropiate.
     Centrul a fost realizat în urma eforturilor prof. dr. Madjid Samii – presedintele INI Center Hannovra (Germania) și echipei sale. În viitor, profesorul Samii și echipa sa vor să dezvolte un nou centru în China, la sfârșitul anului 2016.
    Delegația română a fost prezentă cu lucrările prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, București – „Un studiu asupra a 220 de meduloblastoame – 25 de ani de experiență“ și prof. dr. Ștefan Florian, Cluj-Napoca – „Un studiu asupra meningioamelor recidivate“. Profesorul Ciurea a fost laureat cu premiul „Avicenna“, la sfârșitul congresului. Participarea specialiștilor români la acest congres va crește în mod sigur numărul de proiecte educaționale și schimburile de experiență între țara noastră, Europa și Orientul Mijlociu.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.