Newsflash
Diverse

Instruirea „pe fugă” și pe îndelete în ATI

de Monica GEORGESCU - mai 12 2017
Instruirea „pe fugă” și pe îndelete în ATI
     Al 43-lea Congres al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă – SRATI 2017 – va avea loc în perioada 10–14 mai, la Sinaia. SRATI 2017 va fi gazda unor simpozioane și manifestări științifice din sfera ATI: a unsprezecea ediție a Simpozionului româno-francez de anestezie și terapie intensivă, al nouălea Simpozion româno-israelian de actualități în anestezie și terapie intensivă, al patrulea Simpozion „România Dodoloață” al societăților de anestezie și terapie intensivă din România și Moldova și al 16-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă.
     Anul acesta, congresul va reuni peste 1.600 de participanți și este prezidat de prof. dr. Dorel Săndesc, președintele SRATI, și de prof. dr. Șerban Bubenek, președintele ales al SRATI.
     Programul științific abordează toate domeniile specialității ATI: managementul căilor aeriene, monitorizarea respiratorie și hemodinamică, optimizarea managementului perioperator, terapia de repleție volemică, tehnici de suport ventilator, resuscitarea cardio-pulmonară, medicina de dezastre, transfuzia, sedarea, analgezia, noutăți în ghidurile și protocoalele ATI, noi strategii în antibioticoterapie, dar și aspecte de etică și legalitate în terapia intensivă și multe altele. Vor avea loc 42 de conferințe și sesiuni tematice, opt sesiuni de comunicări orale și trei sesiuni de e-postere.
     De asemenea, sunt organizate șapte cursuri, workshopuri și ateliere practice pentru tinerii medici, dintre care menționăm workshopul despre abordul invaziv al căii aeriene (moderat de prof. dr. Massimiliano Sorbello din Italia și dr. Daniela Gordoja) și cel dedicat ecocardiografiei transesofagiene (moderat de prof. dr. Albert Perrino și prof. asoc. Wanda M. Popescu, ambii de la Yale School of Medicine, SUA, alături de prof. dr. Șerban Bubenek). Pentru calitatea demersului științific garantează Societatea europeană de anesteziologie, dar și cei 59 de lectori din țară și 53 din străinătate – o listă amplă ce include personalități ale vieții medicale, științifice și academice din Franța, Germania, SUA, Israel, Marea Britanie, Norvegia, Serbia, Moldova și, desigur, România. O sesiune din prima zi a congresului e rezervată discuțiilor legate de educație. Se va vorbi despre instruirea „pe fugă” în zilele aglomerate, acreditarea rezidențiatului în Israel, dar și educația în anesteziologie în Europa. La ceremonia de deschidere va fi proiectat filmul „Profesionistul”, dedicat prezentării activității prof. dr. George Litarczek.
      „Dincolo de dimensiunea științifică însă, congresul SRATI reprezintă în fiecare an și o bună ocazie pentru reunirea marii familii a ATI-ului românesc” – a declarat prof. dr. Dorel Săndesc „dar și de a menține relațiile de bună colaborare cu medicii de aceeași specialitate din centre medicale de renume din Europa și Statele Unite”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe