Newsflash
Diverse

Iniţiere în neuronavigaţie, la Iaşi

de Dr. M. D. - apr. 3 2014
Iniţiere în neuronavigaţie, la Iaşi
În perioada 3–6 aprilie a.c., hotelul Ramada din Iaşi va găzdui simpozionul şi cursul practic de neuronavigaţie şi neuroendoscopie, organizate de Clinica de Neurochirurgie din Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. N. Oblu“ Iaşi, Institutul Internaţional de Neuroştiinţe din Hanovra, Societatea Română de Neurochirurgie şi Disciplina neurochirurgie de la UMF „Grigore T. Popa“ Iaşi. Coordonatorii cursului sunt: prof. dr. Amir Samii, de la Institutul Internaţional de Neuroştiinţe din Hanovra (Germania), prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, de la UMF „Carol Davila“ Bucureşti şi prof. dr. Ion Poeată, de la UMF „Gr. T. Popa“, Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. N. Oblu“ Iaşi.
Tematica va include: tehnologia sistemelor de neuronavigaţie; imagistica multimodală în neurochirurgia preoperatorie; planificarea chirurgicală cu utilizarea navigaţiei; indicaţii şi prezentări de cazuri; actualităţi privind IRM intraoperator; introducere generală cu privire la tehnologia folosită în neuroendoscopie; endoscopia în sistemul ventricular; neuroendoscopia transsfenoidală; chirurgia endoscopică a bazei craniului; neuroendoscopia spinală. Vor avea loc sesiuni hands on, precum şi prezentări de cazuri dificile şi discuţii deschise cu implicarea participanţilor, pentru identificarea soluţiilor. Cursanţii vor efectua singuri manevrele de asamblare, calibrare şi utilizare a aparaturii (echipamente de navigaţie şi sisteme de endoscopie cu truse cerebrale şi spinale) şi vor practica tehnici operatorii pe mulaje, sub îndrumarea şi supravegherea instructorilor, cu evaluarea finală a abilităţilor însuşite.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe