Newsflash
Diverse

Grupurile de lucru din cardiologie, în conferință

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - mai 4 2018
Grupurile de lucru din cardiologie, în conferință
    Societatea Română de Cardiologie (SRC) organizează, în perioada 10–12 mai, la Sibiu, Conferința Națională a Grupurilor de Lucru. În program sunt cuprinse sesiuni de comunicare, cursuri practice, simpozioane, dar și o expoziție medicală specializată. Grupurile de lucru organizatoare ale conferinței de anul acesta sunt: Grupul de ateroscleroză și aterotromboză, Grupul de cardiologie intervențională, Grupul de cardiologie preventivă și recuperare medicală, Grupul de cardiologie de urgență și Grupul de cardiopatie ischemică. Fiecare grup de lucru va organiza câte patru sesiuni științifice. O sesiune specială va fi dedicată restului de cinci grupuri de lucru, care nu sunt organizatoare anul acesta. SRC are zece grupuri de lucru, anual organizând conferințe, alternativ, câte cinci grupuri.
    Programul conferinței cuprinde și o secțiune pentru asistenții medicali, o sesiune „State of the art”, o sesiune a Clubului tinerilor cardiologi și sesiuni organizate în colaborare cu UMF „Carol Davila” și cu Academia de Științe Medicale. Se vor discuta probleme apărute în practica medicală, imagistică cardiovasculară, dislipidemii, cardiologie intervențională. Va fi organizat și un curs de resuscitare cardio-pulmonară.
    Prof. dr. Gheorghe Andrei Dan (București) va prezenta „Noi hipolipemiante, eficiente și savante”, prof. dr. Daniel Lighezan (Timișoara) va vorbi despre ateroscleroza subclinică, iar dr. Valentin Chioncel (București), prof. dr. Diana Cimpoeșu (Iași) și dr. Gabriel Tatu-Chițoiu (București) vor prezenta ghidul STEMI 2017. Revascularizarea secundară va fi o sesiune ce îi va avea ca moderatori pe dr. Ayman Elkahlout (Târgu Mureș) și pe dr. Marin Postu (București).
    Invitați din străinătate vor fi dr. Eric Bonnefoy (Bron), prof. dr. Wolfram Doehner (Berlin), dr. Ferenc Győry (Debrețin), prof. dr. Rob Krams (Londra), prof. dr. Piotr Ponikowski (Wroclaw), dr. Ion Popovici (Chișinău) și dr. Igor Spiroski (Skopje).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe