Newsflash
Diverse

Excelență în medicină

de Demostene ŞOFRON - mai 19 2017
Excelență în medicină
     Seara de 27 aprilie 2017 a fost prilej de bucurie pentru colectivitatea medicală clujeană și nu numai: s-a desfășurat a doua ediție a Galei Elitelor Medicale Transilvane, organizată în cadrul programului de evenimente „Clujul elitelor și valorilor”. Ediția de anul acesta a reunit nu mai puțin de 32 de cadre medicale din județele Cluj, Mureș, Bihor, Maramureș, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Brașov. Au fost premiate performanțele și inovațiile, acțiunile desfășurate în cercetarea științifică, cel mai bun student și cel mai bun rezident al anului și cele mai bune proiecte medicale.
     Laureat al premiului „Excelență în medicină” a fost prof. dr. Alexandru Irimie, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Au fost premiați și dr. Bogdan Petruț (Institutul Oncologic „Prof. dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca), dr. Nicolae Crișan (Spitalul Municipal Cluj-Napoca), dr. Marcel Rad, dr. Bogdan Moldovan (Spitalul „Sf. Constantin”, din Brașov) și colectivul Centrului de excelență în chirurgia robotică de la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov, dr. Livia Ognean și conf. dr. Victoria Bârluțiu de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, dr. Ioan Cocoi (Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița), dr. Andrei Mureșan (Spitalul Clinic Județean de Urgență Baia Mare), dr. Daniel Porav (Spitalul Clinic Județean Mureș), dr. Monica Măgherușan (Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, Cluj-Napoca), asistenta șefă Corina Mureșan (Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca) pentru performanță și inovație în domeniul medical.
     În cadrul galei, au primit recunoaștere și acțiunile desfășurate în educația și cercetarea din domeniul medical. Printre personalitățile premiate s-au numărat: prof. dr. Mihaela Băciuț (Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca), conf. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu (Institutul Oncologic „Prof. dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca), prof. dr. Marius Roman (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, pentru cercetări științifice în domeniul ingineriei medicale), conf. dr. Ciprian Brisc (Spitalul Clinic Județean Oradea), dr. Monica Sabău (Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea), prof. dr. Marcel Tanțău și prof. dr. Monica Acalovschi, de la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor”.
     Premiile pentru întreaga activitate în domeniul medical au fost decernate unor personalități din domeniu, precum: prof. dr. Gheorghe Tomoaia (ortopedie și traumatologie), prof. dr. Nicolae Hâncu (diabet zaharat, nutriție și boli metabolice), prof. dr. Silviu Albu (otorinolaringologie), prof. dr. Constantin Copotoiu (chirurgie generală, președintele Senatului UMF Târgu Mureș), prof. dr. Benedek Imre (cardiologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș), prof. dr. Oliviu Pascu (gastroenterologie, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor”).
     Au fost evidențiate, de asemenea, abilitățile și progresele în activitatea administrativă. Dr. Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, a primit premiul pentru management și dezvoltare medicală.
     Noua generație este încurajată să își exprime ideile și să contribuie la dezvoltarea sistemului medical. Nici de această dată, tinerii nu au fost uitați. Au fost oferite premiile: rezidentul anului – dr. Răzvan Couți și studentul anului – Robert Simon. Distincția pentru cel mai bun proiect medical a fost obținută de Organizația Tinerilor Medici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe