Newsflash
Diverse

Evenimente dedicate specialiștilor din oncologie, organizate la Cluj-Napoca

de Dorina Novac - iun. 22 2022
Evenimente dedicate specialiștilor din oncologie, organizate la Cluj-Napoca

Specialiștii români din oncologie participă gratuit la două evenimente susținute prin Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO), la Cluj-Napoca.

Asociația Medisprof organizează vineri, 23 iunie, la Hotel Golden Tulip din Cluj-Napoca, un workshop dedicat specialiștilor din oncologie. În cadrul acestuia, echipe a câte 5 specialiști vor aprofunda mecanisme prin care să crească calitatea actului medical sau a proiectelor medicale oncologice.

cancer

„1 Day ASCO Quality Training Program Workshop, licențiat de Societatea Americană de Oncologie, este o premieră pentru România. Acest workshop este conceput pentru a oferi participanților (medici, asistente, manageri) uneltele cu care să își îmbunătățească activitatea atât din punct de vedere al fluxurilor medicale cât și administrative, mizând pe reducerea timpilor de așteptare, optimizarea fluxurilor și a rezultatelor medicale, pentru creșterea satisfacției pacienților. Participarea este gratuită”, se arată într-un comunicat.

După finalizarea atelierului, participanții vor putea:

  • Să identifice obiective clinice și operaționale ce se doresc îmbunătățite
  • Să formeze o echipă performantă multidisciplinară
  • Să utilizeze instrumente de analiză procedurală
  • Să structureze un proiect de îmbunătățire a calității

Până în acest moment, acest program pe calitate a fost organizat, în afara Statelor Unite ale Americii, prin:

  • Asociația Medisprof în Cluj-Napoca, România
  • Clinica AMO în Salvador, Brazilia
  • Contemporary Oncology în Atena, Grecia
  • Fundación para la Excelencia y la Calidad de la Oncología (ECO) în Madrid, Spania ● Grupo Oncoclínicas în Salvador, Brazilia
  • Sociedad Mexicana de Oncología (SMEO) în Mérida, Mexic
  • Sunnybrook Health Sciences Center în Toronto, Canada

#Conferința Best of ASCO

Seria de întâlniri continuă în perioada 24-25 iunie, la Hotel Golden Tulip din Cluj-Napoca, cu un al doilea eveniment destinat specialiștilor, Conferința Best of ASCO.

„Un eveniment anual, ajuns la a 8-a ediție, licențiat de Societatea Americană de Oncologie Clinică, care dă ocazia participanților (peste 300 anul acesta, atât fizic cât și online) să urmărească speakeri internaționali cu cele mai bune prezentări de la ASCO Annual Meeting din Chicago (eveniment desfășurat cu 3 saptamani în urmă), chiar la ei acasă. Licența deținută este exclusivă pentru România, iar evenimentul este singular pe segmentul educației medicale continue”, se mai arată în comunicat.

Începând cu 2021, conferința Best of ASCO a Asociației Medisprof se desfășoară în format hibrid, cei interesați putând participa atât fizic, cât și online.

Pentru a facilita accesul la informația medicală de calitate, taxa de participare a fost complet eliminată în 2022, astfel că orice specialist în oncologie poate urmări evenimentul gratuit, fără vreun cost atașat.

„Doar așa putem crește împreună. Doar prin informație de calitate și dedicare putem spera la creșterea standardelor aplicate în tratamentul cancerului din România. Interesul față de conferință este considerabil, anul acesta având peste 300 de participanți fizic și online. Aceștia vor beneficia și de maximum 11 puncte EMC prin acreditarea EACCME (UEMS)”, transmite sursa citată.

Prima aplicație de educație medicală continuă

Organizarea acestor evenimente a fost o provocare în pandemie, însă a deschis și o modalitate nouă de participare, cea online. Pentru a veni în întâmpinarea celor care nu se pot deplasa pentru conferință și doresc să urmărească conținutul educațional al Asociației, a fost creată aplicația de mobil Cancer Education.

„Prin aplicație, specialiștii au acces la conținut educațional de calitate și programe educaționale marca ASCO. Cancer Education se dorește a fi un instrument pentru specialistul din oncologie, pentru ca în timp să se dezvolte și să devină o resursă educațională inclusiv pentru bolnavii de cancer și familiile lor”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe