Newsflash
Diverse

Eveniment pentru neurologia românească: International Conference on Neuroprotective Agents

de Dorina Novac - sept. 15 2022
Eveniment pentru neurologia românească: International Conference on Neuroprotective Agents

Cea de-a 15-a ediție a International Conference on Neuroprotective Agents a avut loc în perioada 11-14 septembrie, la Cluj-Napoca.

Reprezentanți ai unor instituții internaționale de cercetare științifică s-au întâlnit în cadrul International Conference on Neuroprotective Agents (ICNA).

Evenimentul a fost organizat de prof. dr. Dafin Mureșanu la Cluj-Napoca, cu susținerea Institutului RoNeuro, Centrul de Cercetare și Diagnostic al Bolilor Neurologice din Cluj-Napoca, cu scopul de a împărtăși expertiza lor privind evoluțiile din domeniul neuroștiințelor și pentru a avansa perspective științifice noi în domeniul neuroprotecției și neuroregenerării.

neurologie

Manifestarea s-a desfășurat în format hibrid (cu participare atât online, cât și fizic) și a adus împreună personalități marcante și un larg public internațional.

Citește și: UMF Cluj: proiect de cercetare în oncologie condus de un laureat al Premiului Nobel

Structurat de-a lungul a 3 zile și 7 sesiuni, evenimentul a inclus și o sesiune de postere, unde tineri cercetători în domeniul medical au afișat lucrări originale.

Personalități de renume precum dr. William Slikker, Russell J. Andrews, dr. Tucker A. Patterson și profesorul Dafin Mureșanu au coordonat această conferință multidisciplinară.

„Manifestarea științifică International Conference on Neuroprotective Agents s-a derulat în premieră în România, la Cluj-Napoca, și a reunit mari personalități mondiale din domeniul neuroștiințelor, a căror preocupare comună a fost reprezentată de schimbarea de paradigmă a conceptului de neuroprotecție într-un context global extrem de complicat dacă luăm în considerare influența crescândă a factorilor de risc ai afecțiunilor neurologice. Situația este cu mult mai complexă din perspectiva modificărilor geopolitice, a celor climatice, dar mai ales a crizelor socio-economice generate, pe de o parte, de pandemia de COVID-19, iar pe de altă parte, de conflictul armat de lungă durată din estul Europei” a declarat prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedinte al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității şi al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe