Newsflash
Diverse

Escapadă pe bicicletă de 1 Mai, în județul Covasna

de Florentina Ionescu - apr. 28 2022
Escapadă pe bicicletă de 1 Mai, în județul Covasna

Dacă nu aveți încă idei pentru mini-vacanța de 1 Mai de anul acesta, v-am pregătit câteva recomandări dacă vreți să plecați într-o escapadă pe bicicletă.

Au trecut sărbătorile pascale și, încet-încet, ne întoarcem la programul obișnuit. Dar asta nu înseamnă că nu mai există motive pentru a ne aduna laolaltă și a ne bucura de timp liber. În plus, pe zi ce trece, vremea devine tot mai frumoasă, fiind perfectă pentru petrecerea timpului liber în natură. 

foto_Kocsis-B_Janos-Sugas_MTB_Race-6671
foto Kocsis-B Janos-Sugas

Și pentru că tot se apropie 1 Mai, puteți să sărbătoriți această zi într-un mod aparte. Dacă vreți să faceți mai multă mișcare, în aer liber, puteți alege să plecați într-o escapadă pe bicicletă.

Există numeroase locuri minunate în județul Covasna și vă aducem în prim plan trei locuri de vis pentru plimbări în natură.

Mestecănișul de la Reci

Dacă vă doriți să petreceți timpul liber într-un mediu plăcut și liniștit, recomandarea celor de la visitcovasna.com este traseul de bicicletă din rezervația naturală Mestecănișul de la Reci, pe parcursul căruia veți avea timp și pentru o scurtă distracție, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Pe durata acestei aventuri în pădure, veți putea descoperi lumea feerică a basmului covăsnean. Traseul forestier are o lungime de 5 kilometri, o diferență de nivel de 20 de metri şi poate fi parcurs cu uşurinţă în aproximativ o oră şi jumătate, cu bicicleta, dar și pe jos, atât de adulți, cât și de copii. Așadar, programul este adresat întregii familii. 

covasna escapada de 1 mai 1

Iar cei curioși sunt invitați să vizioneze desenul animat al legendei Mestecănișului de la Reci, cu ajutorului codurilor QR prezente în cele cinci stații aflate de-a lungul traseului. De altfel, o provocare pentru copii, care vor trebui să găsească mai întâi locurile de scanare a codurilor QR. Copiii mai mici își pot ruga părinții sau însoțitorii să scaneze cu ajutorul telefonului mobil codurile QR afișate pe panourile numerotate și amplasate în fiecare staţie. Apoi, va trebui selectat linkul în limba română cu episodul respectiv din desenul animat și asta este tot: copiii pot viziona povestea. După parcurgerea acestui traseu de poveste, cei mici vor cunoaște întreaga legendă.

Bine de știut: Marcajele, în formă de potcoavă, pictate pe copaci și pe panouri, vă vor ajuta și îndruma să rămâneți pe calea cea bună. Așa că urmăriți potcoava pentru o excursie plină de aventuri în pădurea locuită de zâne și uriași!

Traseul Easy Ride (traseul albastru) – Șugaș Băi

Escapada este abia la început, iar traseele devin tot mai interesante. Astfel, dacă după ce ați parcurs drumul Legendei din Mestecănișul de la Reci vă doriți să explorați și alte trasee de biciclete din județul Covasna, cei de la visitcovasna.com vă recomandă și Traseul Easy Ride din Șugaș Băi.

Acesta este de dificultate ușoară spre medie, cu o lungime de 16,7 kilometri și o diferență de nivel de 500 metri. Traseul pornește de la bariera de taxare spre stațiunea Șugaș Băi, și continuă aproximativ 1 km pe șosea până la izvorul Csaba. În acest punct se poate face și o scurtă oprire pentru revigorare, după care, de aici se va coti la stânga pe drumul de pământ, care va fi urmat până la barieră.

Continuând traseul spre stânga, va începe urcușul prin pădurea de pini, iar apoi traversarea poienii Nadaș. De aici, urcușul vă va scoate în traseul de creastă cu marcaj bandă albastră pe care îl veți urma până în poiana Sarmani. Mai departe, urmând traseul punct galben, veți începe coborârea spre stațiunea Șugaș Băi, unde veți ajunge după 2 kilometri.

Stop! E momentul pentru o oprire, pentru o reîmprospătare cu apă minerală de la izvor, după care drumul poate continua. Mai departe, traseul coboară spre partea de jos a stațiunii, cotind brusc la dreapta, la capătul ei. Urmând traseul forestier veți ajunge în capătul drumul vechi, Telegraf, pe care îl veți urma în coborâre până la punctul de start al traseului, respectiv la bariera de taxare.

Dealul Pivnițele Mari

Un alt traseu de bicicletă, care poate fi parcurs chiar și de copii, este cel de pe Dealul Pivnițele Mari. Aici, vizitatorii se pot bucura de o superbă vedere panoramică a Depresiunii Târgu Secuiesc. Pe lângă aceasta, pe platou se află și un monument istoric: o potecă cu 12 porți conduce la altarul de piatră aflat sub o structură construită din bârne de molizi, asemănătoare unei iurte.

Această plimbare cu bicicleta pornește din localitatea Moacșa, de obicei din stația de autobuz, de unde se ajunge ușor pe deal. Mai departe, după admirarea monumentului istoric și a panoramei, plimbarea cu bicicleta poate continua până la Pădureni, aceasta fiind ghidată de marcaje. La finalul traseului, veți descoperi un lac și un loc de camping. Cu siguranță veți dori să faci un popas în acest loc.

Ce părere aveți despre traseele propuse de cei de la visitcovasna.com? V-au provocat la o escapadă cu bicicleta? Dacă da, nu mai stați pe gânduri, veniți în Ținutul Covasnei!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe