Newsflash
Diverse

De la student la voluntar, un mic pas către schimbare

De la student la voluntar, un mic pas către schimbare
Secretul performanţei constă în pasiune şi dăruire, completate cu multă muncă şi perseverenţă. Plecând de la această idee, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) se constituie într-un mijloc eficient de promovare şi apărare a intereselor profesionale, sociale şi culturale ale studenţilor în medicină, facilitarea accesului acestora la informaţii de interes general şi profesional, promovarea educaţiei medicale, apărarea drepturilor lor intelectuale, dar şi de facilitare a comunicării între studenţi şi mediul academic universitar.
Întotdeauna am vrut mai mult. Întotdeauna am ştiut că e timpul să ne ridicăm. Nu contează obstacolele, nu contează durerea din spatele lor. Le luăm ca atare şi nu ne ferim de cicatrici. Dar la începutul circuitului nu stă de fapt decât propria ambiţie. Urmarea visului propriu şi a ceea ce ne-am dorit reprezintă piloni esenţiali în atingerea scopului nostru. Aici intervine FASMR. Ea facilitează tranziţia de la un simplu student la un voluntar, cu impact pozitiv în so­cie­tate. Nu putem construi mereu viitorul pen­tru tineri, dar putem construi tineri pentru viitor!
În perioada 28–30 martie a.c., s-a desfăşurat, la Bistriţa, ediţia aniversară, cu numărul 30, a Adunării generale a FASMR. Pe parcursul acelor zile, s-au pus cap la cap strategii şi planuri de dezvoltare operaţională atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, pentru anul universitar în curs, dar şi pentru viitor. La această ediţie, a participat ca invitat special şi Petar Velikov, directorul SCOPH IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations). Ioana Miron, coordonatoarea Departamentului de sănătate publică al FASMR, spunea că „anul acesta, în con­tinuarea scopului cu care am pornit acest mandat, am pus bazele unei linii comune de formare la nivelul întregului departament, alături de Corina Constantin, directoarea Diviziei de training. Astfel, fiecare organizaţie locală va susţine un număr de traininguri comune, în concordanţă cu principiile de dezvoltare ale FASMR. Petar Velikov ne-a pus la curent cu tot ce se întâmplă pe plan interna­ţional şi ne-a felicitat în mod public pentru activităţile pe care le desfăşurăm“.
În cadrul stagiilor din programele de schimburi profesionale, studenţii au posibilitatea să lucreze în departamente clinice sau preclinice, iar pe parcursul schimbului de experienţă, pe cercetarea ştiinţifică, ei se pot dezvolta şi pe plan profesional, dar şi cultural. La această ediţie a adunării generale s-au luat şi unele decizii privind schimburile de experienţă din anii viitori, în sensul realizării unor parteneriate cât mai eficiente.
„Împreună facem dife­renţa“, motoul FASMR, subliniază modalitatea prin care putem deveni mai responsabili faţă de dezvol­tarea şi implicarea tuturor studenţilor şi a facultăţilor de medicină din România prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii, dar şi al reprezenta­tivităţii. Practic, este imposibil să le facem pe toate, dar stă în puterea fiecăruia dintre noi să facă paşi, oricât de mici ar fi, spre schimbare. Fiecare dintre noi are obligaţia morală de a pune o cărămidă la temelia unei vieţi demne şi a unei societăţi sănătoase. Schimbarea începe de la propria persoană. Noi suntem schimbarea!
 

Asociaţiile membre FASMR

 

Liga Studenţilor din Târgu Mureş
Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti
Asociaţia Ştiinţifică a Studenţilor Medicinişti Braşoveni
Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj
Societatea Studenţilor Medicinişti Craiova
Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi
Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea
Societatea Studenţilor în Medicină din Timişoara
Societatea Studenţilor Medicinişti „Hipocrates“ Sibiu
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe