Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Congresul medicilor de mâine

Viața Medicală
Stud. Mihai ZEBREA vineri, 3 iunie 2011

   În perioada 12–15 mai a.c, la Cluj-Napoca, a avut loc a 12-a ediţie a Congresului Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici Medicalis, organizată de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, în parteneriat cu UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, Institutul Oncologic „Prod. dr. I. Chiricuţă“ Cluj-Napoca, Primăria şi Consiliul Judeţean Cluj, Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Spitalul Penitenciar Dej, Médecins Sans Frontières, Centrul de Sănătate Publică şi Politici de Sănătate – Universitatea „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. (...)

   În perioada 12–15 mai a.c, la Cluj-Napoca, a avut loc a 12-a ediţie a Congresului Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici Medicalis, organizată de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, în parteneriat cu UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, Institutul Oncologic „Prod. dr. I. Chiricuţă“ Cluj-Napoca, Primăria şi Consiliul Judeţean Cluj, Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Spitalul Penitenciar Dej, Médecins Sans Frontières, Centrul de Sănătate Publică şi Politici de Sănătate – Universitatea „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Au fost peste 500 de participanţi, parteneriatele de peste graniţe concretizându-se în prezenţa a 30 de invitaţi străini. De asemenea, au participat 102 medici rezidenţi şi specialişti şi 73 de voluntari activi.
   Ca în fiecare an, structura de bază a programului ştiinţific a cuprins concursuri (prezentări ale studenţilor), conferinţe şi workshop-uri hands-on. Acum însă, s-a dorit o abordare mai complexă a medicinii, apelându-se, pe lângă temele clasice, la trei mai puţin cunoscute: medicina de penitenciar, medicina fără frontiere, sănătatea publică.
   Lucrările de cercetare au fost înscrise în concurs în cinci secţiuni: ştiinţe fundamentale, medicale, chirurgicale, sănătate publică şi poster. Jurizarea prezentărilor orale şi poster sa făcut pe baza unui formular de evaluare, premierea lucrărilor făcându-se în urma clasării în conformitate cu punctajele obţinute. Premiile au fost împărţite între Johns Hopkins University (SUA), Universitatea din Debreţin (Ungaria), UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi, UMF „Carol Davila“ Bucureşti, UMF „Victor Babeş“ Timişoara, UMF Târgu-Mureş şi UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.