Newsflash
Imagine campanie proprie
Diverse

Congres româno-american de chirurgie ginecologică minim invazivă

de Dr. Aurel F. MARIN - iul. 4 2012
Congres româno-american de chirurgie ginecologică minim invazivă
   În perioada 27–30 iunie 2012, Palatul Parlamentului este gazda unui eveniment în premieră, organizat de Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie (SRCMIG) şi Asociaţia Americană a Laparoscopiştilor Ginecologi (AAGL), cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti: Primul Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie şi al 8-lea Congres Internaţional AAGL.
   Prima zi a reuniunii a fost dedicată unei serii de cursuri susţinute de experţi americani şi români, pe teme de actualitate pentru chirur­gia ginecologică minim inva­zivă: histeroscopia opera­torie, tehnici avansate de laparoscopie în afecţiuni benigne şi maligne, chirurgie robotică, suturi laparosco­pice intra- şi extracorporale, histerectomia pe cale vagi­nală, uroginecologie.
   Lucrările congresului au vizat subiecte precum: onco­logia, endometrioza, histeroscopia, histerectomia/miomectomia, laparo­scopia generală, pro­blemele reproductive, uro­gineco­logia.
   În ultima zi a eveni­mentului de la Bucureşti a fost pro­gramată o dezbatere specială asupra tendinţelor actuale din medicina fetală. La înche­ierea programului ştiinţific, a fost pro­gramată o sesiune live de chirurgie, transmisă de la Spitalul Polizu (IOMC) Bucureşti.
   „Sperăm ca parteneriatul profe­sional dintre Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie şi AAGL va convinge tinerii medici de posibilitatea şi necesitatea de a practica şi în ţara noastră o medicină bazată pe dovezi, pe practica modernă, conform uzanţelor internaţionale“, ne-a declarat dl conf. dr. Nicolae Suciu, preşedintele executiv al SRCMIG şi organizatorul reuniunii de la Bucureşti, detaliind totodată şi avantajele tehnicilor dezbătute în cadrul congresului: „Practica chirurgicală minim invazivă, ca un nou val în chirurgia modernă, are multiple beneficii, între care diagnosticul precoce, traumatismul operator redus, scurtarea perioadei de internare, reintegrarea socio-profesională rapidă, costurile reduse ale asistenţei medicale“.
   SRCMIG a fost înfiinţată la începutul anului trecut, cu scopul de a promova şi proteja interesele populaţiei de gen feminin din România, ale femeii gravide şi produsului ei de concepţie şi, pe această cale, interesul general al societăţii româneşti. Urmărind să fie un partener credibil de dialog cu autorităţile, SRCMIG are ca scop promovarea unui program unitar, coerent, modern în domeniul chirurgiei minim invazive în ginecologie, corelat cu cerinţele şi standardele internaţionale în domeniu. SRCMIG este afiliată Asociaţiei Americane a Laparoscopiştilor Ginecologi (AAGL). AAGL este cea mai importantă asociaţie ştiinţifică internaţională care promovează chirurgia ginecologică minim invazivă. Înfiinţată ca asociaţie a laporoscopiştilor, în 1971, AAGL a crescut rapid şi s-a extins dincolo de domeniul chirurgiei laparoscopice. Cu peste 5.500 de membri din 95 de ţări şi având afiliate peste 40 de societăţi naţionale de chirurgie minim invazivă ginecologică, AAGL a devenit o autoritate recunoscută internaţional, din care fac parte personalităţile mondiale de vârf ale ginecologiei.
   Vom reveni, într-un număr viitor, cu o amplă relatare de la acest eveniment important pentru comunitatea medicală românească, la care săptămânalul nostru este partener media.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe