Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Cel mai mare târg medical

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA joi, 20 noiembrie 2014

Reprezentanţii a 4.800 de firme din 67 de ţări participă în perioada 12–15 noiembrie la cel mai mare târg internaţional medical cu desfăşurare anuală, MEDICA. Anul trecut, evenimentul Düsseldorf a adunat, pe o suprafaţă de 116.000 de metri pătraţi, 132.226 de persoane, din care doar 57% au provenit din Europa. MEDICA este locul în care se lansează şi comercializează produse ce ţin de tehnologia medicală de vârf, echipamente de laborator şi de diagnostic, tehnologie ortopedică şi pentru fizioterapie, consumabile medicale, tehnologie de comunicare, servicii şi publicaţii medicale.

 

Tehnologie

Unul dintre dispozitivele care se vor lansa anul acesta la Düsseldorf este sam® (sustained acoustic medicine), primul dispozitiv bioelectronic portabil destinat controlului durerii acute din artrite şi tendonite. Aparatul miniatural stimulează recuperarea ţesuturilor lezate prin intermediul ultrasunetelor cu eliberare îndelungată. Acestea favorizează vindecarea prin acţiune mecanică, prin creşterea temperaturii şi a vascularizaţiei locale, precum şi a eliberării de factori de creştere, prevenind astfel cronicizarea durerii. Sam® a primit aprobarea FDA şi este folosit de fizioterapeuţi, specialişti în medicină sportivă, ortopezi şi antrenori. Participanţii la târg vor avea posibilitatea să îl testeze, să îl comercializeze şi să discute cu specialistul care a stat în spatele realizării sale. Alt punct de interes al târgului este un aparat IRM de 7 Tesla.

 

Bani

România nu are un pavilion propriu la MEDICA, participarea firmelor româneşti fiind individuală. Anul acesta vorbim de opt companii de la noi din ţară: Triamed Timişoara (orteze, proteze, dispozitive pentru protejarea stomelor şi pentru îngrijirea la domiciliu), Genko Med Group SA Suceava (fire de sutură şi seringi), Coramed Medizinische Produkte SRL Bucureşti (echipamente pentru radiologie, electrodiagnostic şi electroterapie), Biosintex SRL Bucureşti (fire de sutură), Tehnogras-Medical SRL Bucureşti (comercializarea, instalarea şi service-ul echipamentelor pentru producerea şi distribuţia gazelor medicale şi echipamentelor de terapie intensivă), Avena Medica Bucureşti (aparatură, reactivi şi consumabile, soluţii optime în biotehnologii şi cercetare), Custodia Group SRL Bucureşti (recipiente plastic şi carton), Biotifarm SRL Câmpeni (soluţii de îngrijire a rănilor).
   Franţa, de exemplu, va fi prezentă cu un pavilion format din 168 de companii, pe şase arii tematice, potrivit informaţiilor oferite de site-ul misiunii economice Ubifrance România. Anul trecut, pavilionul malaysian format din 13 companii a înregistrat singur vânzări în valoare de 18,5 milioane de euro (76,9 milioane de ringitts malaysieni), 600 de întâlniri de business şi 100 de contracte. Malaysia acoperă 48,3% din piaţa germană de mănuşi de latex.

 

Networking

Mai mult decât un târg, MEDICA este un spaţiu de întâlnire pentru experţi din lumea medicală. Site-ul evenimentului oferă un motor de căutare a firmelor ce corespund intereselor participanţilor (Matchmaker), precum şi o platformă profesională şi specializată pentru angajaţi şi angajatori în domeniul medical, cu posibilitatea de recrutare şi de căutare de joburi. În plus, în cadrul MEDICA vor avea loc conferinţe pe teme legate de infecţie şi inflamaţie, telemedicină şi robotică, oncologie gastrointestinală, medicină intervenţională. O întâlnire a experţilor va fi dedicată zilei mondiale a diabetului.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.