Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Beneficiile Vitaminei C asupra tenului

Viața Medicală
Farm. Angela Bindea vineri, 13 mai 2022

Tenul este expus constant radiaţiilor UV, poluării, prafului și stresului cotidian, factori care declanșează reacţii oxidative în cascadă la nivelul pielii.

Gerovital H3 Hyaluron CEfectul factorilor de mediu duce în timp la afectarea producţiei de fibre noi de colagen atât din punct de vedere cantitativ, cât și din punct de vedere calitativ, iar astfel se declanșează îmbătrânirea prematură. În piele se formează specii reactive de oxigen, așa-numiţii radicali liberi, ale căror efecte distructive pot fi contracarate cu ajutorul antioxidanţilor.

Acidul ascorbic, cunoscut sub denumirea de Vitamina C, este un antioxidant puternic, capabil să blocheze eficient cascada oxidativă a reacţiilor declanșate de radicalii liberi, și un foarte bun protector al fibrelor de colagen, ceea ce permite pielii să-și menţină tinereţea și supleţea pentru mai mult timp.

Prin stimularea producerii de colagen, Vitamina C are efect antirid, de netezire a ridurilor fine. Colagenul și elastina reprezintă structura proteică majoritară din piele, având rol de susţinere și de asigurare a elasticităţii pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de colagen nou sintetizat este diminuată, iar calitatea acestor fibre proteice este afectată, efecte vizibile în primul rând în zonele din jurul ochilor și al buzelor.

Vitamina C stimulează procesele de regenerare celulară. Este un ingredient antirid ce joacă un rol-cheie în protecţia și prevenţia împotriva stresului oxidativ declanșat în piele. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde abilitatea de a se proteja eficient împotriva radiaţiilor UV și astfel apar petele pigmentare, ca urmare a dezechilibrelor în procesul de sinteză a melaninei.

Acidul ascorbic interferează în procesul de sinteză a melaninei prin inhibiţia tirozinazei și blochează formarea de pete pigmentare. În plus, ajută la îndepărtarea celor deja existente, având efect ușor exfoliant.

Vitamina C nu se recomandă să fie combinată cu acizii de tip AHA sau BHA, însă asocierea cu un ingredient hidratant este benefică, crescându-i eficienţa. De exemplu, gama Gerovital H3 Hyaluron C îmbină în cele cinci produse Vitamina C și Acidul Hialuronic, pentru o rutină de
îngrijire completă.

Citiți și: Suplimentele cu vitamina D, cu sau fără Omega 3, scad riscul de boli autoimune

Etichete: vitamina C colagen antioxidant Gerovital

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC