Newsflash
Diverse

„Antrenamente“ cardio pentru viitorii medici

de Dr. Alexandra MIHAI - apr. 9 2015
„Antrenamente“ cardio pentru viitorii medici
Amfiteatru. Primul lucru care ţi se proiectează în minte e imaginea unei săli de curs cu numeroase locuri gata să-şi întâmpine studenţii, cu videoproiector întotdeauna la îndemâna profesorului. Un loc în care informaţia circulă timp de două sau trei ore profesor–student, student–profesor. Dar Dinu Valentin-Bălănescu şi Andrei Popa, studenţi în anul IV la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti, au îndrăznit să-i dea şi altă conotaţie. Astfel, la 13 martie, amfiteatrul „George Emil Palade“ a găzduit, la iniţiativa celor doi tineri, conferinţa SOMS Cardiovascular „Abordarea modernă a pacientului cardiovascular complex“. Conferinţa a reprezentat debutul şi promovarea departamentului cardiovascular din cadrul SOMS, societate studenţească aflată în plină expansiune.
Încă din primele clipe ale comunicării evenimentului în mediul online, se anunţa a fi un proiect popular. Cu un număr impresionant de aprecieri, dintre care 83% fete (să fie oare o simplă coincidenţă?), se încadrează printre cele mai recunoscute departamente nou create ale unei societăţi studenţeşti.
Dar ce reprezintă, de fapt, SOMS Cardiovascular? Ei bine, se vrea a fi portalul studenţilor către lumea cardiologiei moderne, cu rolul de a furniza informaţii cât mai actuale şi de interes. „Inima“ asociaţiei va fi reprezentată de elaborarea unor proiecte constând în sesiuni teoretice şi workshopuri. Vor fi prezenţi doctori cunoscuţi în domeniu, astfel că se va urmări menţinerea unui nivel de profesionalism, iar studenţii vor avea şansa să vină cu propriile idei şi lucrări, atât social-interactive, cât şi medicale, de cercetare în adevăratul sens al cuvântului.
Primul proiect din cadrul acestei asociaţii, „Student Heart Team“ – creat de studenţi pentru studenţi – pune la dispoziţie perspective din sfera cardiologiei contemporane şi se remarcă prin originalitate, fiind şi prima mişcare pornită de viitorii medici în sfera ştiinţelor cardiovasculare. Mulţumită parteneriatului încheiat cu Spitalul Monza, le este facilitat accesul la practica medicală autentică, prin programe educaţionale ce tratează tehnici moderne de abordare cardiovasculară-multidisciplinară.
Partea ştiinţifică a conferinţei a fost prezentată de conf. dr. Şerban Bălănescu, şeful secţiei de Cardiologie clinică şi intervenţională a Spitalului Monza din Bucureşti şi de dr. Theodor Cebotaru, şeful secţiei de Chirurgie cardiovasculară a aceluiaşi spital. Am realizat astfel de ce bolile cardiovasculare continuă să fie „ucigaşul“ nr. 1 pe plan mondial şi cât de mult a evoluat această specializare în ultimul timp: de la simpla auscultare cu stetoscopul şi câteva medicamente către un bogat arsenal terapeutic. Ne-am familiarizat cu termeni de specialitate, am aflat de o mulţime de proceduri efectuate în premieră naţională şi cardiologia n-a mai părut o nebuloasă.
Eşti student la medicină şi doreşti ca timpul tău să fie petrecut în mod productiv şi inteligent? Vrei să ajungi la inimile oamenilor la figurat, dar şi la propriu? Te fascinează cardiologia şi vrei să îi cunoşti dedesubturile? SOMS Cardiovascular poate fi deschizător de drumuri, iar o inimă bate mai puternic când e bine informată!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe