Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Al doilea simpozion de urologie pediatrică, la Cluj

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON joi, 12 iunie 2014

În perioada 5–7 iunie are loc, la Cluj-Napoca, al doilea simpozion de urologie pediatrică. Organizatori: UMF „Iuliu Haţieganu“, Societatea Română de Nefrologie şi Urologie Pediatrică, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, Colegiul Medicilor Cluj. Obiectivul reuniunii este de a omogeniza managementul diagnostic şi terapeutic în cazul copiilor cu afecţiuni congenitale sau dobândite ale aparatului genito-urinar, punând astfel bazele unei noi supraspecializări în România. Se vor dez­bate teme de interes general, protocoale şi atitudini terapeutice de ultimă generaţie în domeniul patologiei conge­nitale uro-genitale. Se va pune accent pe aplicarea tratamentelor minim invazive în trata­mentul afecţiunilor urologice la copii – chirurgia robotică, laparo­scopie, endo­scopie uro­logică joasă şi înaltă. Abordările multidisci­plinare vizează uro­pa­tiile ob­structive conge­nitale, ano­maliile congenitale ge­ni­tale, urologia func­ţională pe­diatrică, vezica neuro­logică pediatrică, onco­logia uro­logică pediatrică, strate­giile de diagnostic în ano­maliile congenitale urinare – atât informaţii teoretice, cât şi cu aplicabilitate practică în intervenţiile chirurgicale. Simpozionul se adre­sează oncologilor pediatri, experţilor în anatomie patologică, pediatrilor, chirurgilor pediatri, medicilor rezidenţi şi studenţilor medicinişti, participarea fiind numeroasă, cu aproximativ 150 de înscrieri din întreaga ţară.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.