Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Abordarea interdisciplinară a sindromului metabolic

Viața Medicală
Monica GEORGESCU vineri, 7 octombrie 2016
    Sindromul metabolic este caracterizat prin prezența la aceeași persoană a unui grup de factori metabolici, ce se asociază cu un risc crescut de boli cardiovasculare și de apariție a diabetului zaharat de tip II. Elementul patogenic central al acestor tulburări se consideră a fi rezistența periferică crescută la acțiunea insulinei, cu consecința firească - hiperinsulinismul. Acestuia i se asociază de obicei minimum două din următoarele patologii: hipertensiune arterială, obezitate abdominală, dislipidemie.
    Prevalența sindromului metabolic, dar și a factorilor de risc care conduc la apariția acestuia sunt în creștere în rândul persoanelor adulte. Detectarea precoce și ținerea sub control sunt importante, deoarece se asociază cu dublarea riscului de apariție a evenimentelor coronariene viitoare, cu posibilitatea afectării renale și cu o creștere de cinci ori a riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip II.
    Pornind de la aceste semnale de alarmă, Asociația Română pentru Studiul Obezității organizează în perioada 6–7 octombrie conferința națională: „Sindromul metabolic: abordare multidisciplinară“. Evenimentul va avea loc la București în cadrul centrului de conferințe Crystal Palace.
    Obiectivul evenimentului este de a aduce în atenția cadrelor medicale noutățile în abordarea multidisciplinară a sindromului metabolic și de a crea un flux de comunicare între specializările implicate în tratarea acestuia. La eveniment sunt invitați să participe medici specialiști și medici de familie direct implicați în managementul cazurilor unde sindromul metabolic își face apariția.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.