Newsflash
Internaționale

Cum tratăm infecţiile urinare complicate?

de Dr. Diana Andronache - apr. 15 2022
Cum tratăm infecţiile urinare complicate?

Terapia orală cu bromhidrat de tebipenem pivoxil nu a fost inferioară celei intravenoase cu ertapenem în tratarea infecţiilor complicate ale tractului urinar și pielonefritei acute.

p1Rezistenţa antimicrobiană este în creștere la nivel mondial, în special printre agenţii patogeni Gram negativi responsabili de infecţiile complicate ale tractului urinar și de pielonefrita acută.

Din ce în ce mai des apar cazuri de infecţie complicată a tractului urinar sau de pielonefrită care necesită internare și terapie intravenoasă, pentru că nu există opţiuni de tratament pentru administrarea pe cale orală.

Într-un studiu de fază 3, internaţional, dublu orb, a fost evaluată eficacitatea și siguranţa terapiei cu bromhidrat de tebipenem pivoxil administrat oral, în comparaţie cu administrarea intravenoasă a ertapenemului, în rândul pacienţilor cu infecţie complicată a tractului urinar sau cu pielonefrită acută.

Bromhidratul de tebipenem pivoxil este un promedicament din clasa carbapenemelor, cu biodisponibilitate orală, care este transformat rapid în fragmentul activ, tebipenem, de către enterocite. Tebipenem are o acţiune cu spectru larg împotriva agenţilor patogeni Gram negativi multirezistenţi.

Rezultate consecvente

Rezultatele obţinute arată că tratamentul cu bromhidrat de tebipenem pivoxil oral nu a fost inferior faţă de terapia intravenoasă cu ertapenem în ceea ce privește vindecarea clinică, dar și răspunsul global în ziua a 19-a de tratament.

Răspunsul global a fost definit ca o combinaţie între vindecarea clinică și răspunsul microbiologic și a fost de 97,3% în grupul
bromhidrat de tebipenem pivoxil și de 94,5% în grupul ertapenem.

Vindecarea clinică a fost întâlnită la 58,8% dintre cei care au primit tratament oral, respectiv de 61,6% în rândul celor cu tratament intravenos. Incidenţa globală a evenimentelor adverse a fost de aproximativ 26% în ambele grupuri de tratament. Cele mai frecvente evenimente adverse au fost diareea, greaţa și cefaleea.

Citiți și: Un nou tratament pentru fibroza pulmonară 


Notă autor:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2105462

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe