Newsflash
Cultură

Zece premiere la TNB în 2022

de Cristina GHIOCA - feb. 11 2022
Zece premiere  la TNB în 2022

Seria spectacolelor noi, pregătite anul acesta de Teatrul Naţional București (TNB), va debuta cu „Casa de la ţară”, în regia lui Claudiu Goga. Premiera este estimată pentru 15 martie.

Următoarea premieră va fi cea a spectacolului „Părinţi și copii”, o dramatizare după Ivan Turgheniev, în regia lui Vlad Massaci, care ar urma să aibă loc la finalul lunii martie, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, Mircea Rusu (foto), directorul artistic al teatrului și manager interimar al instituţiei.

mircea rusu TNB

Pentru stagiunea de anul acesta, TNB pregătește cel puţin zece spectacole noi atât din repertoriul internaţional, cât și naţional. „Avem ambiţia de a onora cuvântul «naţional» din numele teatrului. (...) Avem datoria faţă de naţia din care facem parte să promovăm dramaturgia românească, în special cea contemporană”, a declarat Mircea Rusu.

Vechi și nou în teatru

Din repertoriul naţional ar urma să fie pus în scenă „Titanic Vals” în regia lui Dan Tudor, cu Dan Puric în rol principal, fiind în discuţie și montarea spectacolului „O noapte furtunoasă”, în regia lui Horaţiu Mălăele.

De asemenea, Alexandra Badea, regizor și dramaturg, va pune în scenă proiectul „Exil”, scris și regizat de ea. Gelu Colceag își va pune amprenta pe un proiect aparte, „Bolta Cerească”, în care vor juca numai actriţe (13).

Repetiţiile încep în luna martie, iar premiera este estimată pentru luna mai. Din repertoriu nu vor lipsi nici spectacole după piesele lui Molière, Cehov sau Camus. Astfel, Silviu Purcărete va regiza spectacolul „Mizantropul”, Eugen Jebeleanu va monta „Pescărușul”, iar Mihai Măniuţiu va pune în scenă spectacolul „Cei drepţi”.

De luat în seamă este și spectacolul „Creatorul de teatru”, de Thomas Bernhard. Un remake regizat de Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș, care ar urma să aibă premiera în luna octombrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe