Newsflash
Cultură

Versuri și stele

de Dr. Al. TRIFAN - nov. 11 2016
Versuri și stele
    Este cert că, între cutele cele mai ascunse ale inconștientului nostru, păstrăm o urmă a credinței ancestrale care localizează sufletul în inimă. Nu este de mirare, deoarece cordul este singurul organ al corpului omenesc care se manifestă printr-o activitate ritmică regulată, la fel ca respirația poetică a sentimentelor. De fapt, și cadența silabelor care rimează în poezie este un fel de inimă a inspirației. Nu este de mirare că cei care ascultă des bătăile multor inimi și murmurul lor tainic sunt înclinați a fi buni cunoscători ai sufletului.
    Unul dintre aceștia se numește Corneliu Zeana, distins cardiolog, dar și membru al Uniunii Scriitorilor și vicepreședinte al Societății Medicilor Scriitori și Publiciști din România (SMSPR). Acesta și-a lansat o plachetă de versuri intitulată: Când va cădea o stea. Sala clubului socio-cultural „Jean Louis Calderon“ s-a dovedit neîncăpătoare pentru afluența celor interesați de literatură. Numeroși vorbitori au scos în evidență multiplele fațete ale personalității profesorului și scriitorului Corneliu Zeana. De asemenea, medicul scriitor dr. Constantin Bogdan, președintele SMSPR, a evidențiat parcursul publicistic al autorului. Acesta a debutat ca epigramist, dar a devenit un activ jurnalist, pentru a excela apoi în proză ca nuvelist, eseist și romancier, iar cu această ocazie s-a afirmat și în domeniul poeziei. Într-adevăr, lista publicațiilor sale cuprinde titluri precum: „Trei secole după Milescu“, „Nu trădați vă rog“, „Mistuiri“, „Alternanțe“ sau „Jurnalism – o artă efemeră“.
    Listez câțiva dintre numeroșii scriitori și critici care au luat cuvântul la această lansare: Emil Lungeanu, Aureliu Goci, I. Ștefan, Mircea Coloșenco, Geo Călugăru. Au comentat nu numai scrisul autorului, cu accente puternic militante, ci și originile sale aromâne de care este mândru. În încheiere, actrița Doina Ghițescu a recitat câteva dintre poemele sale.

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe