Newsflash
Cultură

Urologie românească la Elsevier

de Dr. Cristian TEODORESCU - dec. 28 2015
Urologie românească la Elsevier
     Spitalul Sanador a găzduit, de curând, unul dintre cele mai importante evenimente științifice publicistice din țara noastră. Editura Elsevier a lansat Handbook of Endourology, al doilea tratat din lume care abordează această ramură medicală, sub coordonarea prof. dr. Petrișor A. Geavlete, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale. Profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, șef de secție la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan“ din București și vicepreședinte al Asociației Române de Urologie, prof. Geavlete este membru a 15 societăți internaționale de urologie. A publicat peste 1.100 de lucrări în țară și străinătate, contribuind la cele mai importante cărți de specialitate din lume. Cu 21 de cărți publicate, prof. Geavlete a fost decorat, în 2004, cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Comandor.
„Cine n-are trecut, nu va avea viitor“ este conceptul sub semnul căruia prof. Geavlete a amintit cele mai importante personalități medicale românești care au publicat cărți sub egida unor edituri străine, precum V. Babeș, C. I. Parhon, M. H. Goldstein, H. Hortolomei, V. Buturescu, Th. Burghele ș.a. Acesta a subliniat importanța colaborării cu Elsevier, renumita editură medicală cu distribuție pe toate continentele lumii: „Din punct de vedere științific, acest tratat se alătură tratatului american, singurul din lume care descrie endourologia (…), înseamnă un lucru care pentru mine personal, pentru medicina românească, pentru noi toți, este absolut extraordinar“.
  Structurat în cinci volume, 1.500 de pagini și 61 de capitole, tratatul a fost creat pe baza a peste 100.000 de proceduri endoscopice efectuate de prof. dr. Petrișor Geavlete și colaboratorii săi, pe parcursul a 25 de ani. Acesta cuprinde peste 4.500 de imagini color intraoperatorii care aparțin autorilor, fiind unul dintre puținele exemple de originalitate integrală.
 Primul volum al Tratatului, intitulat „Endoscopic diagnosis and treatment in urethral pathology: Handbook of Endourology“ a apărut deja pe piața medicală internațională, fiind disponibil din octombrie 2015. Începând cu anul viitor vor apărea și următoarele patru volume: „Endoscopic diagnosis and treatment in prostate pathology: Handbook of Endourology“ (ianuarie, 2016), „Endoscopic diagnosis and treatment in urinary bladder pathology: Handbook of Endourology“ (mai, 2016), „Retrograde ureteroscopy: Handbook of Endourology“ (octombrie, 2016) și „Percutaneous surgery of the upper urinary tract: Handbook of Endourology“ (octombrie, 2016).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe