Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

„UN SEMNAL“

Viața Medicală
Dr. Valeriu MIHĂILĂ vineri, 25 decembrie 2009

Începând cu Editorialul dlui prof. dr. Vasile Astărăstoae, nr. 3/2009 al REVISTEI ROMĂNE DE BIOETICĂ este dedicat – parţial – „demersului privind o dezbatere reală legată de drepturile subiecţilor în cercetarea biomedicală“, care „va continua“, având drept obiectiv orientarea „în funcţie de principiile fundamentale şi anume respectul vieţii şi demnitatea“ subiecţilor implicaţi, „atât persoane umane, cât şi animale“ – implicând atât consimţământul informat, cât şi „respectarea drepturilor animalelor (…), un subiect de reflecţie filozofică şi ştiinţifică“. (...)

Un preţios remember este adus de lucrarea Dezvoltarea bioeticii în Europa Centrală şi de Est din 1989 şi până în prezent (prof. dr. Stéphane Bauzon, Roma), care subliniază un aspect important, din păcate negativ: „Astăzi, în cadrul ţărilor din Europa Centrală şi de Est, bioetica încă se zbate pentru autonomie, aceasta fiind indiscutabil o realitate socială şi legală“. Înrudite, următoarele două articole se intitulează Peter Singer vs Ioan Gură de Aur despre oameni şi animale (preot prof. dr. Anton Adămuţ) şi Experimentarea pe animale în România, analizată din perspectivă europeană (med. vet. prof. dr. Mihai Decun, med. vet. Alina Bodnariu). (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.