Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Un roman "document-dramă"

Viața Medicală
Madeleine KARACAŞIAN vineri, 14 august 2009

Cunoscutul om politic şi economist Varujan Vosganian, vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România, a debutat editorial în primii ani ai ultimului deceniu din secolul al XX-lea, cu ceea ce s-a chemat "literatură de sertar", concretizată în placheta de versuri „Şamanul albastru" şi cu volumul de proză „Statuia Comandorului". (...)

   Cunoscutul om politic şi economist Varujan Vosganian, vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România, a debutat editorial în primii ani ai ultimului deceniu din secolul al XX-lea, cu ceea ce s-a chemat "literatură de sertar", concretizată în placheta de versuri „Şamanul albastru" şi cu volumul de proza „Statuia Comandorului", pentru care Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti l-a răsplatit cu un premiu pentru „cea mai bună carte de proză a anului" în 1994. În 2001, el a publicat o ediţie bilingvă romano-engleză de versuri „Ochiul cel alb al Reginei", iar în anul 2004 -un alt volum de versuri - „Iisus cu o mie de braţe", aparut într-o elegantă casetă, bogat ilustrată, care se oferea cititorului sub forma unui triptic. Cu fiecare volum de versuri, Varujan Vosganian a demonstrat o maturi-zare a mijloacelor sale de expresie, o anume sensibilitate, atât în poeziile de dragoste, cât şi în cele filosofice. Poetul are un profil liric aparte, versurile sale emanând o anumită melancolie, izvorată din stările sale emoţionale, privind la lume cu reţinere şi îngrijorare. Dar mereu cu nădejde în spiritul divin. De altfel, unul dintre criticii literari români considera că omul politic Varujan Vosganian „este dublat de un poet la fel de grav, de elegant şi de profund".
   Astăzi se poate spune că Varujan Vosganian se dovedeşte şi un romancier „la fel de grav, de elegant şi de profund", căci am avut privilegiul de a fi printre primii cititori ai primului său roman - CARTEA ŞOAPTELOR - apărut recent la Editura „Polirom", pe care îl recenzează Madeleine KARACAŞIAN. Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.