Dr. Virgil Enătescu s-a născut la Braşov la 11 noiembrie 1940, a urmat Liceul „E. Gojdu“ din Oradea şi a absolvit Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca. Volumul DIALOG CU OVIDIU, apărut în 2010 la editura clujeană „Dacia“, este un expozeu existenţialist în care dsa creionează câteva faţete ale activităţii de medic psihiatru, inventator, om politic şi scriitor, totul sub forma unui aparent dialog cu publicistul şi omul de cultură sătmărean Ovidiu Suciu. Spunem „aparent“, deoarece impresia cu care rămânem după lectură este că vocea lui Ovidiu se estompează voit, spre a lăsa să se audă cu vigoare opinia autorului. (...)"> Un om pentru oameni - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Un om pentru oameni

de Crişan DUMITRESCU - mai 13 2011
Un om pentru oameni

   Dr. Virgil Enătescu s-a născut la Braşov la 11 noiembrie 1940, a urmat Liceul „E. Gojdu“ din Oradea şi a absolvit Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca. Volumul DIALOG CU OVIDIU, apărut în 2010 la editura clujeană „Dacia“, este un expozeu existenţialist în care dsa creionează câteva faţete ale activităţii de medic psihiatru, inventator, om politic şi scriitor, totul sub forma unui aparent dialog cu publicistul şi omul de cultură sătmărean Ovidiu Suciu. Spunem „aparent“, deoarece impresia cu care rămânem după lectură este că vocea lui Ovidiu se estompează voit, spre a lăsa să se audă cu vigoare opinia autorului. (...)

   Dr. Virgil Enătescu s-a născut la Braşov la 11 noiembrie 1940, a urmat Liceul „E. Gojdu“ din Oradea şi a absolvit Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca. Volumul DIALOG CU OVIDIU, apărut în 2010 la editura clujeană „Dacia“, este un expozeu existenţialist în care dsa creionează câteva faţete ale activităţii de medic psihiatru, inventator, om politic şi scriitor, totul sub forma unui aparent dialog cu publicistul şi omul de cultură sătmărean Ovidiu Suciu. Spunem „aparent“, deoarece impresia cu care rămânem după lectură este că vocea lui Ovidiu se estompează voit, spre a lăsa să se audă cu vigoare opinia autorului.
   Astfel, referindu-se la explozia informaţională actuală, dl dr. Enătescu atinge mult dezbătuta problemă a relaţiei carte clasică versus carte electronică. Dsa este convins că, şi în viitor, cartea clasică nu va putea fi înlocuită de computer, deoarece imaginile unor litere, unor fraze sau texte rămân „lipite de suflet, de retină“. Sistemele electronice nu fac altceva decât să difuzeze mai rapid informaţia.
   Autorul mărturiseşte faptul că forţa profesionalismului său – şi al oricărui om care tinde să se realizeze într-un domeniu – provine dintr-o suită de renunţări la alte preocupări, cum ar fi – în cazul său – pescuit, turism, sport etc. „M-am dedicat profesiei şi creaţiei, abandonând preocupările pentru corp“. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe