Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Un nou început

Viața Medicală
Dr. George Sebastian GHERLAN vineri, 7 octombrie 2016
    Revista română de boli infecțioase este instrumentul de exprimare al Societății Naționale Române de Boli Infecțioase“. Primul număr a apărut la sfârșitul anului 1997, însă lansarea oficială a avut loc în 1998, cu ocazia celui de-al doilea Congres național cu participare internațională în infecția HIV/SIDA. De atunci s-au lansat peste 70 de numere obișnuite și suplimente, în paginile cărora s-au publicat în jur de 1.000 de articole, referate, luări de poziție, cercetări clinice sau fundamentale, prezentări de cazuri.
    Autori din România, dar și din SUA, Anglia, Italia, Danemarca, Germania, Croația, Polonia sau China și-au adus contribuția la evoluția revistei, făcând posibilă acreditarea acesteia de către CNCSIS începând cu anul 2006. Asupra publicației și-au pus amprenta personalități marcante ale specialității de boli infecțioase din România, oameni care din păcate azi nu se mai află printre noi: prof. dr. Ludovic Păun și dr. Dan Duiculescu, conducătorii echipei editoriale. În prezent, revista are un tiraj de 400 de exemplare, dintre care 250 ajung la specialiștii din domeniul bolilor infecțioase din toată țara, iar restul la specialități conexe. De asemenea, începând cu anul 2006, revista apare și în mediul online, accesul la materialele din paginile sale fiind gratuit.
    În prezent, „Revista română de boli infecțioase“ se pregătește să devină vizibilă pe plan internațional, echipa editorială propunându-și câteva schimbări majore în ceea ce privește modul de prezentare. Astfel, începând cu numărul trei din 2016, aceasta va apărea în format bilingv (în limbile engleză și română), iar echipa de peer review va fi revigorată prin adăugarea unor specialiști recunoscuți din domeniul bolilor infecțioase și nu numai. Aceste măsuri au ca scop principal indexarea revistei în baze de date medicale de renume, precum PubMed Central, Pubmed și Medline. Un alt obiectiv vizat este indexarea publicației în SCIE (Science Citation Index Expanded) și Web of science. În momentul de față, revista este indexată EBSCO și beneficiază de încadrarea CNCSIS B+, reprezentând o oportunitate importantă de publicare pentru medicii și cercetătorii români.
    Cu acest prilej, consiliul editorial al „Revistei române de boli infecțioase“ adresează o invitație autorilor – medici și cercetători, tineri sau cu experiență – să trimită în continuare spre publicare articole originale, review-uri din literatură, studii clinice sau cercetări fundamentale, prezentări de caz din domeniul bolilor infecțioase și microbiologiei. Instrucțiunile pentru autori sunt disponibile pe noul website al revistei (http://rjid.com.ro/). De asemenea, cei interesați sunt anunțați că abonamentele la revistă includ patru numere consecutive și un certificat cu zece credite EMC.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC