Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Un brand al teatrului românesc

Viața Medicală
Mirela DUMITREAN joi, 12 aprilie 2012
   Ca şi anul trecut, Teatrul Metropolis împreună cu Primăria Capitalei îşi arată susţinerea marilor valori artistice româneşti, prin continuarea proiectului „Aleea Celebrităţilor“ (varianta locală de Walk of Fame). Prima „stea“ din acest an i-a fost dedicată maestrului Ion Caramitru în semn de recunoştinţă pentru con­tribuţia sa la viaţa cultural-artistică din România.
   „Ne face o deosebită plăcere, mai ales în preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie, n. r.), să omagiem o mare personalitate a teatrului românesc, care, de 22 de ani, de când s-a înfiinţat uniunea de creaţie a noastră – UNITER – ne reprezintă şi care, la rândul ei, omagiază mari artişti şi mari producţii ale teatrului românesc. (…) În afara faptului că vorbesc de un mare actor, de un mare regizor, de directorul Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» în Anul Caragiale – putem spune foarte multe, dar cred că putem reduce totul la numele Ion Caramitru, un brand al teatrului românesc“, a subliniat dl George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.
   Actor, regizor, fondator şi preşedinte UNITER, maestrul Ion Caramitru s-a arătat onorat de festivitate. „Teatrul românesc s-a născut mult mai târziu şi s-a dezvoltat cu o viteză cosmică, cu o întârziere de 200 şi ceva de ani faţă de premiera mondială a piesei «Hamlet». Suntem în primele rânduri ale teatrului mondial: oriunde merge, teatrul românesc lasă urme adânci, artiştii români sunt recunoscuţi ca atare. Bucureştiul este oraşul teatrului, există un număr impresionant de teatre aici (…) şi ştiu cât de important este să aparţii unui oraş cu o viaţă culturală atât de intensă“, a declarat dl Ion Caramitru.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.