În editorialul ce deschide nr. 1/2011 al revistei PEDIATRU.RO, redactorul şef, prof. dr. Mircea V. Nanulescu, pune în discuţie Actualitatea tuberculozei la copil, amintind de recenta reuniune de tuberculoză pediatrică de la Stockholm, desfăşurată sub deviza „Către o nouă generaţie fără TB“. Pentru realizarea ambiţiosului deziderat, participanţii şi-au propus: acordarea de prioritate copilului şi femeii gravide în programele naţionale de control al TB; (...)"> TUBERCULOZA COPILULUI, ÎN ACTUALITATE - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

TUBERCULOZA COPILULUI, ÎN ACTUALITATE

de Dr. Maria DRAGOTĂ - mai 13 2011
TUBERCULOZA COPILULUI, ÎN ACTUALITATE

   În editorialul ce deschide nr. 1/2011 al revistei PEDIATRU.RO, redactorul şef, prof. dr. Mircea V. Nanulescu, pune în discuţie Actualitatea tuberculozei la copil, amintind de recenta reuniune de tuberculoză pediatrică de la Stockholm, desfăşurată sub deviza „Către o nouă generaţie fără TB“. Pentru realizarea ambiţiosului deziderat, participanţii şi-au propus: acordarea de prioritate copilului şi femeii gravide în programele naţionale de control al TB; (...)

   În editorialul ce deschide nr. 1/2011 al revistei PEDIATRU.RO, redactorul şef, prof. dr. Mircea V. Nanulescu, pune în discuţie Actualitatea tuberculozei la copil, amintind de recenta reuniune de tuberculoză pediatrică de la Stockholm, desfăşurată sub deviza „Către o nouă generaţie fără TB“. Pentru realizarea ambiţiosului deziderat, participanţii şi-au propus: acordarea de prioritate copilului şi femeii gravide în programele naţionale de control al TB; diagnosticul şi tratamentul precoce pentru stoparea transmiterii infecţiei; includerea copiilor în studiile clinice; dezvoltarea unor metode de diagnostic şi a unor forme speciale de medicamente antituberculoase pentru copii; implementarea ghidurilor existente şi adaptarea acestora la specificul naţional. Firesc, tema ediţiei este Ghidul pentru diagnosticul şi tratamentul tuberculozei la copil, elaborat de un colectiv de specialişti, coordonaţi de prof. dr. Ioan Paul Stoicescu. În acest număr este prezentată partea I – Istoria naturală; Diagnosticul pozitiv al TB primare, cu: elemente de diagnostic a TB la copil; algoritm de diagnostic al TB primare; primoinfecţia tuberculoasă; tuberculoza extrapulmonară; tuberculoza şi infecţia HIV/SIDA la copil. Rodica Cosnarovici şi Mihaela Mihailovici-Bucurenci realizează Analiza cauzelor de eşec terapeutic în cancerele copilului. Implicaţii pentru practicianul din ambulatoriu (studii de caz). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe