Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

TRADIŢIE PUBLICISTICĂ ŞI ACTUALITATE MEDICALĂ

Viața Medicală
Dr. M. M. vineri, 20 august 2010

   REVISTA MEDICO-CHIRURGICALĂ a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi nu este o revistă aşa cum acest substantiv feminin desemnează în mod obişnuit, ci o adevărată carte. Cel mai recent număr (1) din volumul 114: ianuarie–martie 2010 are puţin peste 300 de pagini şi un cuprins bogat, repartizat pe următoarele secţiuni – Medicină internă-Pediatrie; Chirurgie; Ştiinţe fundamentale; Medicină preventivă-Laborator; Medicină dentară; Farmacie; Bioinginerie medicală; Din Istoria medicinii ieşene, precedate de un Editorial (Miracolul febrei tifoide, semnat C. Oană, Elena Duca). (...)

La fiecare secţiune, articolele sunt grupate, acolo unde materia se pretează, pe rubrici: Actualităţi, Articole originale, Cazuri clinice. Sumarul este tradus şi în limba engleză, iar cele mai multe materiale sunt precedate de un rezumat, de asemenea, în engleză, key words şi o bibliografie, toate redactate potrivit uzanţelor internaţionale. Această arhitectură de înală clasă publicistică şi necesară ordine sunt datorate în bună măsură redactorului şef al publicaţiei, dl prof. dr. Valeriu Rusu, colegiului său de redacţie, dar la care („convinşi“) au subscris şi autorii. Exigenta selecţie a textelor, faptul că manuscrisul trebuie prezentat în conformitate cu instrucţiunile de acceptare internaţională, publicate în Lancet (în 1996), au făcut ca această Revistă – cea mai veche din ţară, al cărei prim număr a ieşit de sub tipar în ianuarie 1887 (când s-a numit „Buletinul Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi“) – să fie inclusă în Index Medicus şi în Medline. Titlul actual datează din 1924. Am insistat asupra acestor informaţii pentru că ele ar putea fi de folos şi urmate de unele colegii de redacţie ale prea numeroaselor periodice medicale cu pagini lucioase, fotografii flatante ale autorilor, după tipicul celor „închinate“ topmodelelor, dar având un conţinut searbăd. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC