Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Toamna se numără amintirile

Viața Medicală
Paula ROMANESCU marţi, 14 octombrie 2014
   Culegători cuminţi şi generoşi, membrii Cenaclului de Arte plastice al medicilor „Ion Ţuculescu“ îşi prezintă recolta de Amintiri din vacanţă în cadrul Salonului de toamnă 2014, la Sala Rondă a Cercului Militar Naţional din Bucureşti. Treizeci de lucrări, fiecare semnată de alt artist, au adunat marţi, 16 septembrie a.c., numeroşi vizitatori la vernisajul expoziţiei. Pictorul prof. Nicolae Iorga a făcut o amplă şi pertinentă prezentare a evoluţiei creaţiei plastice în cadrul cenaclului medicilor creatori de frumos. De mai bine de jumătate de secol, ei aduc în felul lor adaos de culoare Cetăţii lui Bucur, de la a cărei atestare documentară se împlinesc 555 de ani. Cineva a sugerat să se alcătuiască un album cu lucrările tuturor celor care de-a lungul timpului au făcut şi fac parte din acest cenaclu, iar acest album ar fi, credem, binevenit.
   Rămân pe „baricadele“ bătăliei pentru frumos mereu tinerele doamne Suzana Bantaş, Elvira Cârnu, Severina Cojocaru, Atena Corlăţeanu, Ecaterina Mateescu, Livia Constantinescu, Felicia Urziceanu, Alexandra Kasian, Maria Mănucă, Anca Bozianu, Georgeta Vizuroiu. Le secondează atent şi cu frumoasă invidie domnii Petru Moţiu, Gheorghe Petre, Florin Botez. Noua conducere a cenaclului, formată din doamnele Elena Demetrescu şi Amalia Cătescu, continuă cu însufleţire eforturile celor care au pus piatra de temelie la închegarea acestui proiect cultural.
   În noul început se încadrează mai noii membri Selena Bărbulescu, Cristian Brănescu, Mihai Bogdan Buşe, Amalia Cătescu, Elena Demetrescu, Octaviana Daia, Virginia Mihăescu, Magdalena Momirlan, Cornelia Nicolae, Georgiana Pîrlogea, Ana-Maria Runcan, Narcisa Stejeran, Laura Tudose. Dintre amintirile lor de vacanţă, aceştia au ales ba un colţ de Maramureş, ba o cetate braşoveană, ba o moschee (şi nu una oarecare, ci „Albastra“ din Istanbul), ba o umbră tremurată de Veneţie pe ape, ba acelaşi, mereu altul Turn Eiffel, ba o coastă a Dalmaţiei, luminile alb-albastre de la Santorini, flori, portrete, melancolii, libelule, faună privilegiată trăitoare pe lângă cuvântătoare, singurătăţi, cât să dea celui singur sentimentul că el ar putea fi chiar centrul universului.
   Amintiri din vacanţă este o miniantologie de imagini trecute prin filtrul unei atente abordări a fenomenului artistic. Expoziţia rămâne deschisă până la 28 septembrie a.c. şi poate fi vizitată zilnic între orele 11 şi 19.


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.