Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Titluri onorifice, la Cluj-Napoca

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON marţi, 12 decembrie 2017
     La 24 noiembrie, profesorii Richard Maerz și Joseph Wang au primit titlul de doctor honoris causa al UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Comunitatea medicală clujeană și-a întărit rândurile prin acordarea a două titluri de doctor honoris causa. Activitatea prof. dr. Richard Maerz (Universitatea de medicină din Viena) s-a materializat în publicarea a opt cărți de biochimie și educație medicală, peste 40 de articole, organizarea unor manifestări științifice de profil etc. A ajutat și la punerea în funcțiune a centrului de simulare la universitatea clujeană.
     Al doilea laureat, prof. dr. Joseph Wang (Universitatea din California, San Diego), lucrează în domeniul electrochimiei analitice, al nanomașinilor și nanoactuatorilor, biosenzorilor electrochimici, biorecunoașterii și diagnosticul clinic, microtehnologiilor, teledetecției etc. Este profesor onorific a numeroase universități din întreaga lume, editorul șef și fondatorul revistei Electroanalysis, membru în bordul editorial a peste 20 de jurnale internaționale. Profesorul Joseph Wang este și coordonatorul științific a 30 de teze de doctorat și a peste 200 de proiecte de cercetare științifică în electrochimie, desfășurate în colaborare cu cercetători din toată lumea, autor a peste 980 de lucrări științifice originale publicate în reviste de specialitate, 20 de brevete de invenție, 300 de conferințe și comunicări orale la mai multe manifestări internaționale de prestigiu, unsprezece monografii și 35 de capitole în cărți de specialitate din domeniul său de cercetare. Colaborează, din anul 1995, cu Facultatea de Farmacie din Cluj-Napoca, ajutând la formarea unor cadre tinere, pe care le-a primit în laboratorul său în stagii doctorale de câte trei-zece luni.
     La 7 decembrie, în cadrul manifestărilor „Zilele UMF «Iuliu Hațieganu»”, și profesorul israelian Aaron Ciechanover (laureat Nobel pentru chimie în anul 2004) va primi aceeași distincție a UMF Cluj-Napoca.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.