Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

TIROIDA ÎN PRIM-PLAN

Viața Medicală
Conf. dr. Vitalie TEODORU vineri, 25 decembrie 2009

Din totalul de 11 lucrări incluse în REVISTA ROMĂNĂ DE ENDOCRINOLOGIE ŞI METABOLISM, vol. 8, nr. 4, 2009, şase se referă la tiroidă. În prima secţiune „Articole de sinteză“, găsim lucrarea lui C. M. Buzdugă şi E. Zbranca (Iaşi) – „Nodulii tiroidieni – actualităţi“, bazată pe consultarea a 17 referinţe bibliografice recente de autori români şi străini (anamneza, examenul fizic, evaluarea biochimică trebuie completate cu ultrasonografie, puncţie cu ac subţire, elastografie ş.a.). (...)

În secţiunea „Articole originale“ sunt următoarele lucrări: Ioana Maria Voinea şi colab. (Cluj-Napoca) – „Efectul diferitelor scheme terapeutice în terapia oftalmopatiei Graves: studiu clinic comparativ“ (120 de pacienţi au fost împărţiţi în trei loturi: unul supus pulsterapiei cu metilprednisolon, al doilea – radioterapiei orbitare şi ultimul terapiei asociate metilprednisolon şi radioterapie, concluzia fiind că toate cele trei modalităţi terapeutice sunt eficiente, doar că terapia cu metilprednisolon a avut efect mai precoce decât radioterapia orbitară, iar terapia asociată s-a dovedit cea mai eficientă, la pacenţii cu oftalmopatii mai severe); (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.