Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Terapia prin frumos

Viața Medicală
Dr. Suzana BANTAŞ miercuri, 21 martie 2012

   Veniţi, e primăvară! Se apropie Ziua mondială a sănătăţii, iar medicii artişti din Cenaclul de Arte Plastice al Medicilor „I. Ţuculescu“, obişnuiţi din 1955 să apară pe simeze, vă invită să vizitaţi Expoziţia de primăvară, de la Cercul Militar Naţional, Sala Foaier, începând din 19 martie a.c. Expun pictură, sculptură şi ceramică 45 de creatori.

   Cei mai consecvenţi participanţi, chiar de la fondare, scutură zăpezile de pe umeri ca să arate că terapia convenţională prin artă este o reuşită. Medicii în plină activitate îşi administrează timpul după stresul orelor în care rezolvă problemele din policlinici şi spitale, prin medicina clasică convenţională, se refac spiritual relaxându-se în artă. E de remarcat că studenţii la medicină şi rezidenţii aduc un suflu modern şi entuziast, dovedind că ideea de continuitate a culturii este asigurată pentru viitor. Desigur, la expoziţii, beneficiarii sunt atât creatorii, cât şi consumatorii de frumos, care încearcă să oprească acea clipă irepetabilă, desprinzându-se din starea de opresiune fizică şi morală în care suntem înrobiţi. Dar e de observat că, deşi există mulţi medici plini de talent, nu toţi participă la expoziţiile Cenaclului; fie din neîncredere se ascund în cămăruţe, fără să li se descopere pictura, fie apar – rar – în publicaţii; alţii consideră arta lor incomparabilă, deasupra celorlalţi! Ar mai fi cei care nu fac artă şi nici nu o apreciează, nevoind să sprijine această mişcare artistică, deşi medicina este printre cele mai eficiente luptătoare pentru sănătate şi cultură.

   La vernisajul de luni, 19 martie a.c., orele 17, Paula Romanescu şi  Nicolae Iorga vor prezenta „lucrările“. Expoziţia va fi deschisă până la 1 aprilie 2012.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.