Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

TERAPIA EFECTELOR ADVERSE

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 15 aprilie 2011

   Revista ONCOLOG-HEMATOLOG.RO anunţă tema ediţiei din nr. 1/2011: Patologie infecţioasă la pacienţii cu transplant. Articolul Patologia infecţioasă la bolnavul cu transplant de celule stem hematopoietice – experienţa centrului din Timişoara – este semnat de Margit Şerban şi colectiv, care au realizat un interesant studiu retrospectiv descriptiv pe perioada 2001–2009, ce a inclus 129 de pacienţi cu TCSH. (...)

   Revista ONCOLOG-HEMATOLOG.RO anunţă tema ediţiei din nr. 1/2011: Patologie infecţioasă la pacienţii cu transplant. Articolul Patologia infecţioasă la bolnavul cu transplant de celule stem hematopoietice – experienţa centrului din Timişoara – este semnat de Margit Şerban şi colectiv, care au realizat un interesant studiu retrospectiv descriptiv pe perioada 2001–2009, ce a inclus 129 de pacienţi cu TCSH. Iată câteva din rezultate: screeningul colonizării pretransplant a atestat prezenţa acesteia la 45,73% din subiecţi. Infecţia bacteriană a fost dovedită cu 78,2% din cazuri. Profilul agenţilor infecţioşi: germeni Gram negativi 65% în primii cinci ani şi 82% în perioada următoare. Reactivarea infecţiilor virale latente s-a produs la 23,25% din pacienţi (CMV – 3,87%, VZV – 19,37%). Infecţia cu virusul hepatitic B a fost prezentă la 3,87% din bolnavi. Infecţiile fungice au fost înregistrate la 13,17% din cazuri. Mortalitatea de cauză infecţioasă este de 6,2%. Concluzii: infecţiile la pacienţii imunodeprimaţi post-TCSH continuă să fie un factor ameninţător de viaţă. Identificarea precoce, precauţia privind ecologia instituţională a microorganismelor şi profilul de rezistenţă, tratamentul specific şi accesibilitatea crescută la mijloacele de diagnostic pentru infecţiile virale şi fungice sunt doar câteva din condiţiile necesare pentru îmbunătăţirea speranţei de viaţă şi creşterea procentului de vindecare. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.