Newsflash
Cultură

Tarde venientibus şi totuşi…

de Paula ROMANESCU - apr. 23 2015
Tarde venientibus şi totuşi…
   Numele său – Andreescu. A început să picteze la vârsta la care Ion Andreescu pleca „să moară puţin“, cum ar fi zis poetul Marin L’Ensoleillé. Era târziu? Dar trandafirii de septembrie nu sunt la fel de parfumaţi şi fragili precum cei din mai?
   Răzvan Andreescu s-a născut în 1962 în Bucureşti, într-o familie de oameni care ştiau ce-i greul şi pentru care principiile morale şi cinstea, dublate de o caldă afecţiune, le-au fost legea în care şi-au crescut şi educat cei trei fii.
   Şi a venit acel decembrie 1989. Inginerul Răzvan Andreescu a ajuns la Paris. Aici s-a îndrăgostit iremediabil de pictură. Au urmat treptele anevoioase ale însuşirii „meşteşugului“ picturii.  
   A început ca autodidact şi, atras de portret, a învăţat să „vadă“ chipul omenesc şi acel ceva de dincolo de el.
   Nu peste multă vreme a avut participări la expoziţii de grup în ţară. Din 2012, a devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Bucureşti, iar un an mai târziu membru al UAP din România, dedicat pe de-a-ntregul artei picturii. Expoziţiile sale personale (Cercul Militar Naţional, Sala Rondă; Elite Prof Art, la World Trade Center), lucrările expuse în Germania, Franţa, Austria şi intrate în colecţii private, sunt mărturii ale marii sale iubiri pentru frumuseţea satului românesc, pentru oamenii acestui pământ, pentru locurile care seamănă cu un rai de flori de câmp, cu munţii şi pădurile şi casele în care-şi vor fi tors străbunii noştri firul veşniciei.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe