Newsflash
Cultură

Seria tratatelor de chirurgie continuă

Seria tratatelor de chirurgie continuă
   Chirurgul modern trebuie să cunoască tehnicile chirurgicale noi, să citească tot ce se publică despre ele, pentru că bolnavii ridică probleme particulare de tactică și de indicație. De asemenea, orice curs sau volum destinat viitorilor medici trebuie să cuprindă cele mai noi informații, pentru ca pregătirea studenților aflați în plină dezvoltare să se facă în același ritm cu noile tehnici operatorii și proceduri terapeutice.
    Recent, la Editura Universitară „Carol Davila“ București, a apărut un nou volum, al treilea, de Chirurgie generală/Orto­pedie-Traumatologie/Anesteziologie, care conține toate aceste elemente. Lucrarea continuă seria de două volume deja elaborate de colectivul de la Clinica de Chirurgie a Universității „Titu Maiorescu“ – prof. dr. Corneliu Zaharia, prof. dr. Mihai Ghiur și dr. Gabriel Bahrin –, în colaborare cu dr. Luminița Ghiur (Chirurgie – Spitalul „Caritas“) și conf. dr. Marius Niculescu (Ortopedie – Spitalul Colentina).
    Continuatori ai dezvoltării tradițiilor în chirurgia generală, autorii au onorat volumele din seria de chirurgie aducând spiritul înnoitor al chirurgului modern. Prin poziția profesională, experiența științifică și corectitudinea în expunere, aceștia și-au câștigat numele de autori de manuale pe deplin meritat. Scriind acest tratat, autorii au contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor în ceea ce privește disciplina chirurgicală și ortopedia. Volumul demonstrează că specialitatea chirurgicală impune seriozitate, gândire, onestitate, dragoste de om și preocupare fără limită pentru vindecarea bolnavilor.
   Lucrarea de față este, practic, un album, deoarece, în condiții grafice excepționale, sunt reproduse desene anatomice, legende, facsimile de reguli sanitare, fotografii – multe inedite. Structura volumului al treilea este cât se poate de cursivă, cu numeroase titluri și capitole. Acest volum de chirurgie practică este bine sintetizat și înglobează o cantitate mare de cunoștințe într-un număr de pagini bine gândit, ușor de parcurs și de asimilat.
   Cartea se întinde pe parcursul a 20 de capitole, care reprezintă tabla de materii de patologie chirurgicală, expusă într-o manieră inedită bazată pe o multitudine de scheme ușor de parcurs în lectura textului. Acest lucru ușurează pregătirea studenților și facilitează foarte mult însușirea textului pentru medici. Multe cunoștințe și noutăți din revistele de specialitate pot fi găsite și însușite prin parcurgerea acestei monografii.
    Volumul de Chirurgie, Ortopedie și Anesteziologie este elaborat pe baza unei bogate statistici proprii, o experiență didactică îndelungată a autorilor și o bibliografie multiplă cu lucrări publicate și comunicate la congrese.
    În perioada actuală, când trăim o explozie informațională, această monografie, completată cu o bogată iconografie explicativă ușor de înțeles, este foarte bine venită pentru studenții și medicii chirurgi. Suntem convinși că prezenta lucrare va fi de mare folos studenților și medicilor și va fi bine primită de corpul medical universitar.

 

 



 



 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe