Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Scriitorul-medic François Emmanuel

În rubrica de faţă ne vom opri asupra scriitorului belgian cu formaţie de medic Fran çois Emmanuel, ale cărui scrieri traduse în foarte multe limbi (de exemplu, romanul La Question Humaine a fost tradus în 12!) l-au făcut cunoscut în lume printre autorii contemporani de primă dimensiune. (...)

     În rubrica de faţă ne vom opri asupra scriitorului belgian cu formaţie de medic Fran çois Emmanuel, ale cărui scrieri traduse în foarte multe limbi (de exemplu, romanul La Question Humaine a fost tradus în 12!) l-au făcut cunoscut în lume printre autorii contemporani de primă dimensiune.
     S-a născut la Fleurus (Belgia), în 1952 şi după studiile medicale s-a apropiat de literatură, mai întâi de poezie, apoi de teatru (adaptare şi regie). La 32 de ani, îi apare romanul Femmes Prodiges (Femei Miracol), moment de la care se îndreaptă către scriitura romanescă. Urmează Retour à Satyah (1989), Grain de peau (nuvele, 1992), Taffetas noir (în acelaşi an), La Nuit d’obsidienne (1992), La Partie d’echecs indiens (1994), Le Tueur Mélancolique (1995), Le LeÎon de chant (1996). Ultimele două romane au cunoscut un mare succes – Problema umană, amintită la început, şi Patima Savinsen pentru care a primit Premiul Rossel. Acesta din urmă, tradus şi la noi şi apărut recent (Ed. Libra), a fost prefaţat de criticul literar Monique Verdussen, care afirmă: „François Emmanuel a scris cel mai frumos dintre romanele sale, unul dintre cele în care te surprinzi câteodată că-ţi frânezi lectura, atât de mult doreşti ca ea să se prelungească puţin. Atât de mult doreşti să nu fii confruntat prea repede cu sfârşitul… François Emmanuel ne face să intrăm în acest moment pur al dragostei care pulverizează distanţele şi interdicţiile“.  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC