Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

SCHIMBARE DE PARADIGMĂ ÎN BOLILE REUMATISMALE

Viața Medicală
Dr. Valeriu MIHĂIERU vineri, 25 septembrie 2009

Trei dintre cele mai interesante articole din nr. 1/2009 al REVISTEI ROMĂNE DE REUMATOLOGIE apar sub semnătura prof. dr. Horaţiu D. Boloşiu: Editorialul O schimbare de paradigmă în boala artrozică, referatul general Dactilita: o manifestare insolită de interes reumatologic şi sinteza, inserată la rubrica „La graniţele reumatologiei“, Bolile lui John Fitzgerald Kennedy. (...)

   În cel dintâi, reamintindu-se vechea – şi clasica – departajare fiziopatologică în boli inflamatoare (desemnate cu sufixul itis) şi degenerative sau metabolice (respectiv osis sau eclecticul pathia) şi, după expunerea datelor moderne referitoare la dereglarea funcţională a condrocitelor, se conchide că „artroza nu este o simplă îmbătrânire sau uzură a cartilajului articular, ci se situează în mijlocul interferenţelor între procese aparent atât de diferite ca stresul mecanic, reglarea metabolică subtilă şi inflamaţie“. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC