Newsflash
Cultură

Şase decenii în serviciul comunităţii armene

de Dr. Mariana MINEA - ian. 23 2014
Şase decenii în serviciul comunităţii armene
   La sfârşitul anului trecut, biblioteca Dudian a Bisericii Armeneşti din Capitală a găzduit o aniversare: comunitatea armenilor din România a sărbătorit-o pe Madeleine Karacaşian la împlinirea a 60 de ani de activitate literară. Momentul a marcat şi apariţia celui de-al cincilea volum din seria Cu şi despre Armeni, la editura Ararat. Madeleine Karacaşian este traducător din limbile franceză şi armeană, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi al Uniunii Armenilor din România (UAR), jurnalist şi fost colaborator al „Vieţii medicale“. „Noi, armenii, suntem fiii cărţii. Încă nu s-a inventat acea armă care să învingă cartea“, a spus în prezentarea sa Varujan Vosganian, preşedintele UAR şi vicepreşedintele USR. Scriitorul a vorbit despre destinul poporului armean, care a rezistat datorită cărţii, fie ea de credinţă, fie de citire. Acestei comunităţi, spune scriitorul, Madeleine Karacaşian i-a făcut un serviciu extraordinar, cu promptitudine, discernământ şi rigoare jurnalistică.
   „Dedic aceşti ani gazetăreşti părinţilor mei şi surorii mele, fără dragostea şi ajutorul lor nu aş fi ajuns aici“, a spus Madeleine Karacaşian, printre mulţumiri. Autoarea intenţionează să pună punct scrisului, pentru a se dedica numai traducerilor, şi speră că generaţia tânără îi va continua munca. Volumul al cincilea despre viaţa şi istoria armenilor este, din acest motiv, ultimul din serie.
   La întâlnirea din „templul cărţii“ au luat parte şi reprezentanţi ai Ambasadei Armeniei la Bucureşti şi ai Bisericii Apostolice Armene. Cuvintele s-au rostit în limbile română şi armeană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe