Newsflash
Cultură

Șase decenii

de Dr. Constantin BOGDAN - oct. 26 2015
Șase decenii
     Vernisajul expoziției „Salonul de toamnă“, organizată de membrii Cenaclului de arte plastice al medicilor „Ion Țuculescu“, a avut loc în sala foaier a Palatului Cercului Militar Național. Devenit deja o tradiție, alături de „Salonul de primăvară“, acest eveniment are o semnificație deosebită, anul acesta cenaclul aniversând 60 de ani de la înființare. Fiind prezentată de prof. Nicolae Iorga și dr. Constantin Bogdan, la expoziție au contribuit 34 de autori cu 45 de lucrări, printre care președinta de onoare Suzana Bantaș, Petru Moțiu, Miu Sever, Petru Damir, actuala președintă Anca Petcu ș.a. Remarcabilă a fost infuzia de noi și tinere talente, ca o garanție a continuității acestei grupări de creație artistică a medicilor, care de-a lungul celor șase decenii de existență și-a dobândit un binemeritat prestigiu, alături de Societatea Medicilor Scriitori și Publiciști și Orchestra Medicilor. S-a constatat o varietate tematică și inspirațională – peisaje, flori, imagini citadine, note de călătorie, natură moartă și, ca notă dominantă, toamna surprinsă în locuri și momente diferite, cu lumina sa specifică și într-o varietate cromatică. Tehnicile de pictură au fost diferite, utilizând uleiuri și mai puțin acuarela, pastelul, grafica sau colajul. Sculptura a fost însă absentă, cu toate că în trecut își găsea locul alături de pictură.
     Membrii cenaclului sunt invitați la Congresul jubiliar al Societății Medicilor Scriitori și Publiciști, la 7 noiembrie, cu această ocazie fiind organizată o expoziție care va întregi suita de manifestări prilejuită de aniversarea a 25 de ani de activitate a medicilor scriitori. Planurile de viitor includ, așa cum era de așteptat, o diversificare a manifestărilor, cu expoziții individuale sau de grup și expoziții tematice, cu ocazia marilor manifestări științifice medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe