Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Cultură

SĂ NE ÎNTOARCEM ACOLO UNDE POLITICIENII NU NE POT ÎNLOCUI

Viața Medicală
Prof. dr. Peter MANU vineri, 6 noiembrie 2009

Numărul din 15 octombrie 2009 al revistei NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE m-a confruntat din nou cu o alegere: să implic audienţa Vieţii Medicale în dezbaterea aprinsă despre finanţarea cheltuielior medicale în Statele Unite sau să discut o problemă clinică? (...)

Revista consacră nu mai puţin de 10 articole (!) din acest număr felului în care s-ar putea reduce costul asistenţei medicale, printre ele aflându-se studii importante care demonstrează că dializa renală începută după vârsta de 75 de ani scade substanţial calitatea vieţii acestor bolnavi, că tratamentul pneumoniilor şi al deshidratării bolnavilor cu demenţă severă nu le prelungeşte viaţa şi că sănătatea publică ar beneficia de pe urma impozitării băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr sau fructoză. Argumentele pro şi contra sunt uşor de imaginat şi disputa va continua, fără îndoială, într-un cadru politic, moral şi religios, în care vocea medicilor va fi din ce în ce mai puţin auzită…
Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC