Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

S-a stins un excelent actor

Ne-a părăsit de curând un excelent actor – Șerban Celea. S-a dus aproape în floarea vârstei, după o carieră prodigioasă la Teatrul de Comedie, Bulandra și Metropolis.

serban celea

A fost unul dintre actorii favoriţi ai regizorului Alexandru Tocilescu, cu care a colaborat îndelung și cu succes, având în același timp în spate o filmografie internaţională impresionantă. Rolul care însă l-a marcat pentru totdeauna, după cum a și mărturisit, a fost cel al lui Bottom din „Visul unei nopţi de vară” de W. Shakespeare, în regia lui Alexandru Darie, un spectacol al Teatrului de Comedie.

        Sub aspectul vesel, alteori nonșalant, pe care îl afișa, se ascundea un om sensibil, cinstit, care își iubea cu pasiune meseria, teatrul fiind viaţa lui autentică. Capabil de multe și amuzante farse, avea un ochi scrutător, acid, al vremurilor în care trăia, neacceptând demagogia patriotardă a regimului comunist.

        Va rămâne în urechile celor care l-au cunoscut imitaţia extraordinar de autentică, pe care o producea pentru apropiaţi, a glasului șefului statului comunist, de credeai că vorbește chiar Nicolae Ceaușescu!

        Era pescar amator, automobilist pasionat, muzician de ocazie, bucătar înrăit, iubitor de animale (avea șase pisici și doi căţei), adorator al sexului frumos, călător temerar pe tot mapamondul - călătoriile fiind un alt hobby al său, după anul 1990 a colindat aproape toată lumea. Acum, probabil, o vizitează pe cea din cer... Dumnezeu să-l odihnească!

Etichete: Șerban Celea actor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.