După ce a stat nevăzut cam multă vreme, ESCULAP, periodicul Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila“ din Galaţi (care, atunci când iese la lumină, nu uită să anunţe, pe frontispiciu, că e „prima publicaţie din România a unei şcoli postliceale“), ne-a sosit, pe neaşteptate, la redacţie, purtând nr. 51 (septembrie 2010). Ce ne aduce la cunoştinţă această mică, dar răzbătătoare revistă? Că 15 asistenţi de farmacie şi 26 de asistenţi medicali generalişti au absolvit şcoala, prilej de festivitate, cu ocazia căreia ÎPS dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a binecuvântat pe cei nouintraţi în breasla celor meniţi să aducă alinare suferinzilor, iar directorul şcolii, prof. Barbu Leibovici, le-a urat „vânt din pupa“ în profesie şi în viaţă. "> REÎNTÂLNIRE CU „ESCULAP“ - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

REÎNTÂLNIRE CU „ESCULAP“

de D. L. - dec. 10 2010
REÎNTÂLNIRE CU „ESCULAP“

   După ce a stat nevăzut cam multă vreme, ESCULAP, periodicul Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila“ din Galaţi (care, atunci când iese la lumină, nu uită să anunţe, pe frontispiciu, că e „prima publicaţie din România a unei şcoli postliceale“), ne-a sosit, pe neaşteptate, la redacţie, purtând nr. 51 (septembrie 2010). Ce ne aduce la cunoştinţă această mică, dar răzbătătoare revistă? Că 15 asistenţi de farmacie şi 26 de asistenţi medicali generalişti au absolvit şcoala, prilej de festivitate, cu ocazia căreia ÎPS dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a binecuvântat pe cei nouintraţi în breasla celor meniţi să aducă alinare suferinzilor, iar directorul şcolii, prof. Barbu Leibovici, le-a urat „vânt din pupa“ în profesie şi în viaţă. 

Că şcoala aceasta s-a aliniat celor care, pe meleagurile gălăţene, se străduiesc să-i scape pe tinerii căzuţi în sclavia drogurilor („Salvaţi sufletele spulberate de prafuri…“ se intitulează relatarea semnată de eleva Ionela Oancia). Că şcoala din municipiul danubian a repurtat succese la Olimpiada pe specialităţi medicale şi că a avut loc a VIII-a sesiune de comunicări ştiinţifice a acestor elevi. Că s-au întâlnit cu diverse personalităţi ce s-au ilustrat pe tărâm economic, educaţional, cultural. Că au primit vizita reprezentanţilor unei şcoli similare din Franţa etc. Iar în restul paginilor – articole pe diverse teme de popularizare ştiinţifică, dar şi câteva (scurte) portrete ale unor femei celebre.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe