Newsflash
Cultură

Regal muzical, în curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca

de Florentina Ionescu - iul. 29 2021
Regal muzical, în curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca

Luni, 2 august, începând cu ora 13:00, iubitorii de muzică sunt clasică sunt așteptați la un concert inedit, care va avea loc în curtea Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Este vorba despre un concept unic în lume, de un concert sub egida New Hope.

Cei mai buni tineri muzicieni români îi vor acompania pe Octavian Lup și pe Alexandru Tomescu într-o călătorie muzicală, plină de emoție și speranță, spun inițiatorii acestui proiect. 

concert new hope

„New Hope are scopul să aducă, prin muzică, bucurie în sufletele oamenilor suferinzi și celor care le sunt alături. Unicitatea proiectului constă în realizarea unor serii de concerte în spitalele din România, în semn de recunoștință și apreciere pentru cadrele medicale care au stat în ultimul an în linia întâi, luptând împotriva COVID-19”, se arată în mesajul transmis de organizatori, remis redacției Viața Medicală.

Astfel, luni, 2 august, de la ora 13:00, în curtea SCJU Cluj-Napoca va avea loc un concert inedit, iar inițiatorii săi spun că, întrucât de un an și jumătate personalul medical duce o luptă aprigă împotriva bolii COVID-19, „Asociația New Hope dorește să le mulțumească tuturor cadrelor medicale pentru dăruire, sacrificiu și efortul de nedescris de care au dat dovadă”.

În acest sens, alături de Alexandru Tomescu și de faimoasa vioară Stradivarius, Orchestra New Hope, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru, a pregătit un regal muzical, prin care Asociația New Hope își va manifesta aprecierile și prețuirea.

Soliștii care vor fi implicați în concertul din 2 august sunt: Alexandru Tomescu (vioară), Octavian Lup (violoncel), Lorena Puican (soprană). Repertoriul va include opere de Mozart, Vivaldi, Piazzola și Puccini.

„Vă invităm, medici și pacienți deopotrivă, să vă bucurați de un moment magic, într-o călătorie muzicală alături de Orchestra New Hope”, a transmis lect. univ. dr. Octavian Lup, președintele Asociației „New Hope Music”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe