Newsflash
Cultură

Recital dedicat medicilor și personalului medical din România, în ajun de Crăciun

de Florentina Ionescu - dec. 22 2020
Recital dedicat medicilor și personalului medical din România, în ajun de Crăciun

În seara de Ajun va fi difuzat un recital de arii și duete dedicat medicilor și personalului medical din România care luptă în linia întâi cu pandemia de COVID-19.

În perioada Sărbătorilor de iarnă, Fundația Calea Victoriei și Canal 33 oferă un dar muzical publicului de toate vârstele, din întreaga țară, dar și din diaspora.

Recital dedicat medicilor

Evenimentul muzical este dedicat medicilor și personalului medical care, în această perioadă provocatoare, lucrează intens pentru a ne proteja și a-i îngriji pe cei care au nevoie, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Puteți urmări în premieră Recitalul de arii și duete din opere celebre în interpretarea unor tineri muzicieni români pe data de 24 decembrie, de la ora 20:00, pe Canal 33.

„Curajul, dedicația și efortul susținut al cadrelor medicale și al echipelor implicate în rezolvarea crizei sanitare este demn de a fi celebrat prin muzica ce aduce oamenii mereu împreună, cu speranță și armonie”, spun organizatorii în comunicatul de presă.

Filmat în decorul salonului de la Palatul Mogoșoaia

Acest regal de fragmente din opere celebre a fost înregistrat de echipa Canal 33, pentru a putea ajunge în casele tuturor celor care doresc să guste farmecul muzicii clasice, adaăugă organizatorii:

„Muzica clasică ne oferă curaj, bucurie și reverie, dincolo de timp și spațiu, prin talentul și geniul unor compozitori celebri: Mozart, Verdi, Strauss, Rachmaninov sau Rossini. Ariile și duetele celebre sunt intepretate de patru muzicieni tineri și talentați, artiști ai scenei lirice, Andreea Novac, soprană, Mădălina Barbu, soprană, Alexandru Constantin, bariton, acompaniați de pianistul Ștefan Iliescu”.

Recitalul prezentat publicului se derulează în decorul elegant, încărcat de istorie și cu o acustică specială din salonul de la Palatul Mogoșoaia, clădire emblematică construită de Constantin Brâncoveanu și restaurată, în forma actuală, de Martha Bibescu.

Evenimentul poate fi urmărit și în reluare pe 25 decembrie, ora 20:00, pe 26 decembrie, ora 21:00 și pe 27 decembrie, ora 21:00.

Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Canal 33, Casei de Avocatura Bondoc si Asociații și Universitații de Muzică București, Centrului Cultural Palatele Brâncovenești.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe