Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Profilaxia şi tratamentul bolilor cărţii

Viața Medicală
Dr. Mihail TOMŞA vineri, 15 ianuarie 2010

Cred că nu sunt puţini la număr iubitorii de Carte – îi includ în această elită şi pe unii medici – care să nu fie interesaţi intelectual şi estetic şi de cartea-obiect, suport tradiţional al ideilor, gândurilor, proceselor creativ-imaginative, lucrare ce poate fi ea însăşi operă de artă. Şi – cu atât mai mult – când aceasta are atribute ce îi conferă dreptul de a face parte din mereu neglijatul patrimoniu cultural naţional. (...)

Aş putea să exemplific şi să deplâng soarta vitregă de-a lungul timpurilor a numeroase biblioteci, inclusiv medicale, cuprinzând carte preţioasă veche ori rară, dacă această ieremiadă ar contribui la schimbarea atitudinii anumitor foruri cu atribuţii în domeniul protecţiei patrimoniului cultural, în general, de carte şi documente, în special. Din păcate însă, văzând ceea ce continuă să se întâmple, nu mă simt îndreptăţit la optimism cu privire la schimbarea acestei atitudini. Iar pe cititorul care ar putea să mă învinovăţească pentru tentaţia de a vedea (mereu) partea goală a paharului îl invit să citească în „REVISTA ROMĂNĂ DE CONSERVARE ŞI RESTAURARE A CĂRŢII“, publicaţie aflată la primul său număr, răspunsurile la un interviu date de dl prof. univ. Florea Oprea, personalitate de marcă în domeniul arhivisticii, conservării şi restaurării obiectelor care mărturisesc despre trecut. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC